Varaordfører Ståle Borgersen (H) Foto: Arne Heimestøl

– Dette må vi ta ordentlig på alvor

Publisert av Arne Heimestøl 14.06.2024. Sist oppdatert 13.06.2024.

Før spørretimen i torsdagens kommunestyremøte tok ordfører Marit Hougsrud ordet og orienterte om oppslag som har vært i media om oppsigelsen av Gro Anita Bakketun og fluorinnhold i drikkevannet til Hedalen vannverk.

Ordføreren sa at personalsaken hadde vært håndtert i samsvar med regelverket.

– Når det gjelder vannverket i Hedalen, er det bra at vi får en gjennomgang. Dette er en sak som strekker seg tilbake i tid. Det jobbes med å finne ut årsaker og å sette inn tiltak. Kommunelegen har sagt at fluorverdiene som har vært i drikkevannet, ikke er helsefarlige.

Når det gjelder anmeldelsen Bakketun har levert til Økokrim, gjorde ordføreren det klart at hun ikke kunne kommentere den nå.

Varaordfører Ståle Borgersen (H) tok ordet og minte om at fluorinnhold i vannet fra Hedalen vannverk har vært for høyt i mange år. – Vi har regler vi må forholde oss til. Dette er en sak vi må ta ordentlig på alvor.

Ovenfor Hedalen.no utdyper Borgersen at kommunen plikter å gjøre sitt ytterste for å levere rent drikkevann, og når det ikke er tilfelle, må man holde befolkningen orientert over mangler på kvaliteten.

– Her har kommunen forsømt seg over mange år. Det er en grunn til at fluorverdiene skal holde seg under bestemte verdier, og at det derfor alvorlig at kommunen ikke tidligere har iverksatt tiltak. Man skal kunne stole på at Sør- Aurdal kommune står for kvalitet.

Tidligere oppslag om sakene

Les også..

Tægerkorg

Bautahaugen lørdag 20. juliBEKJENTGJØRELSE 

Tema: TÆGERARBEID med Bjørg Elisabeth Berg. Få med deg sommerutstillinga ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 6

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Logo Hedalen idrettslag

Dans og turnBEKJENTGJØRELSE 

Vi fortsetter med dans til høsten, og denne gangen blir ...
De tre skolene i kommunen

Ny opplæringslov

Ny opplæringslov med forskrifter trer i kraft 1. august 2024. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

GudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til gudstjeneste med dåp i Hedalen stavkirke søndag 21. ...
Foto: Arne Heimestøl

Knivmaking

Lørdag 13. juli var temaet knivmaking på Bautahaugen. Bjørn Michaelsen ...