Kjersti Bjone Fekjær. Foto: Privat

Har flytta hjem til Hedalen

Publisert av Arne Heimestøl 08.02.2024. Sist oppdatert 06.02.2024.

Hun er utdannet fysioterapeut ved OsloMet. Etter tre år i Oslo og et år i turnus på Gjøvik og Skarnes har Kjersti Bjone Fekjær flytta hjem.

– Jeg har alltid trivdes godt i Hedalen. Dette grunnet familie og venner, tryggheten her og fellesskapet som dannes ved å bo på et såpass lite sted, forteller Kjersti.

Pusser opp

Fritida Kjersti har hatt etter at hun flytta hjem, har i stor grad gått med til å pusse opp kårboligen på gården til foreldrene. Her har hun hatt god hjelp av samboeren, Steffen Kolsrud Løvlie.

– Fremover ønsker jeg gjerne å delta på ulike gruppeaktiviteter som har fokus på fysisk aktivitet, da dette er viktig for meg, sier Kjersti.

Fikk jobb i kommunen

Kjersti forteller at hun har et årsvikariat i kommunen som både fysioterapeut og frisklivsveileder. Som fysioterapeut har hun individuell oppfølging og noen gruppebaserte tilbud. Ergo- og fysioterapitjenesten er en del av kommunen sin skolehelsetjeneste og samarbeider med helsestasjon, skole og barnehage.

Tjenesten er en del av rehabiliteringstilbudet i kommunen og arbeider tett med rehabiliteringsavdelingen ved Sør-Aurdalsheimen og hjemmetjenesten.

– I tillegg driver tjenesten hverdagsrehabilitering i samarbeid med hjemmetjenesten. Godt tverrfaglig samarbeid og samhandling for sikker og riktig oppfølging av våre brukere er viktig, sier Kjersti.

– Som frisklivsveileder jobber jeg på frisklivssentralen i kommunen. Sentralen hjelper og støtter personer som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold eller tobakk, gjennom individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud. Formålet med frisklivssentraler er å fremme fysisk og psykisk helse og forebygge eller begrense utvikling av sykdom. Man trenger ikke ha en diagnose eller være syk for å delta på en frisklivssentral. 

6. november hadde Sør-Aurdal kommune, frivilligsentralen og frisklivssentralen invitert til samling for 65+ på Nordre Lokalet i Hedalen. Her orienterte Kjersti om frisklivssentralen.

Les også..

Tidligere kommunalsjef samfunnsutvikling Gro Anita Bakketun. Foto: Privat

Har anmeldt Sør-Aurdal kommune

Onsdag 12.6. fikk Hedalen.no kopi av e-post med en rekke ...
Vannverket i Hedalen Foto: Arne G. Perlestenbakken

– Grenseverdier skal ikke overstiges

Hedalen.no har sendt en felles henvendelse til Sør-Aurdal kommune og ...
Haakon Boie Ludvigsen

Kommunedirektøren svarer på spørsmål om fluor i drikkevann

Hedalen.no har sendt en felles henvendelse til Sør-Aurdal kommune og ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Gunnar på Mo

Onsdag 5. juni fikk Sør-Aurdalsheimen og Hedalsheimen besøk av teaterforestillingen ...
Hytta til Solveig og Harald Liodden

Møte i Hedalen misjonsforeningBEKJENTGJØRELSE 

på hytta til Harald og Solveig Liodden onsdag 12.6. kl. ...
Drikkevannet har så høye fluorverdier at innbyggerne i bygda anbefales å droppe både fluortannkrem og fluortabletter.

Mens vi venter på mer informasjon

Sist torsdag publiserte Hedalen.no en artikkel om fluor i drikkevannet ...