Tømmerbil

70 % av bilene i drift i fellesferien

Publisert av Arne Heimestøl 05.08.2022. Sist oppdatert 03.08.2022.

Valdrestømmer AS har hatt stor aktivitet i fellesferien også. 70 % av bilene har vært i drift. Fra og med neste uke er alle de 12 tømmerbilene i virksomhet. Dette opplyser daglig leder John Gunnar Nerstad. Nerstad legger til at Valdrestømmer har hatt hjelp fra biler som kommer fra andre steder i landet også.

En betydelig del av sagtømmeret har i ferietiden gått til eksport. Begna Bruk avviklet fellesferie, men fra denne uka er det åpnet for mottak der også. Dermed ligger det til rette for å transportere mer av grantømmeret som venter på å bli hentet.

Godt og tjenlig vær

– Været har absolutt vært på vår og skogbrukernes side, sier tømmerbilsjåfør Einar Bruskerud. Han har hatt 1 1/2 uke ferie, men er nå i jobb igjen – selv om han egentlig er pensjonist.

– Det blir spennende å se hvordan været blir i månedene som kommer. Noen veier er bratte, og noen har varierende bæreevne. Blir det mye nedbør, kan det i perioder bli stopp på uttransportering slike steder. Men vi har nok å ta av, så arbeidsledige blir vi ikke med det første, sier Bruskerud.

Einar Bruskerud. Foto: Arne G. Perlestenbakken

– Kjempejobb

I tidsommet 1. januar til 1. mai ble det innmålt 110 000 m3 med tømmer. Aktiviteten i juni var svært høy. I denne måneden ble det innmålt hele 43 000 m3 fra Sør-Aurdal.

– Hvis vi regner 22 arbeidsdager i denne måneden, ble det altså transportert 2 000 m3 hver dag, sier skogbrukssjef i Sør-Aurdal, Espen Nærødegård. Mengden tilsvarer omtrent 40 tømmerbillass per dag, og da må vi huske på at en god del av tømmeret gitt til eksport.

– Transportørene har gjort en kjempejobb, sier Nærødegård.

Skogbrukssjef Espen Nerødegård
Skogbrukssjef Espen Nerødegård. Foto: Arne Heimestøl

Les også..

1. klasse ved Hedalen barne- og ungdomsskole

Åtte førsteklassinger i år

Fire gutter og fire jenter begynte i 1. klasse mandag ...
tur

Til lag og foreninger i HedalenYTRING 

I Hedalen helselag prøver vi så godt vi kan å ...
Tall fra SSB

20 færre innbyggere i Sør-Aurdal

Ved utgangen av 2. kvartal var det 2 876 innbyggere ...
Logo Hedalen idrettslag

Idrettens dag søndag 11.9.2022 kl. 12.00BEKJENTGJØRELSE 

Inngang og parkering på grusbanen. Dette skjer: LENGDE60MHØYDEREBUS/NATURSTITRAMPETTAIRTRACKLASERSKYTINGAKTIVITETSPARK KL. 13.30: ...
Flotte blåbær

Bærnytt ekstra: Svært flotte blåbær nå!

Stedvis finnes det store mengder flotte blåbær i Hedalslinna. Bærene ...
Begnadalen skole. Foto: Arne Heimestøl

Få høringsuttalelser om Begnadalen skole

Ordfører Marit Hougsrud opplyser at det har kommet inn fire ...