Tømmerbil

70 % av bilene i drift i fellesferien

Publisert av Arne Heimestøl 05.08.2022. Sist oppdatert 03.08.2022.

Valdrestømmer AS har hatt stor aktivitet i fellesferien også. 70 % av bilene har vært i drift. Fra og med neste uke er alle de 12 tømmerbilene i virksomhet. Dette opplyser daglig leder John Gunnar Nerstad. Nerstad legger til at Valdrestømmer har hatt hjelp fra biler som kommer fra andre steder i landet også.

En betydelig del av sagtømmeret har i ferietiden gått til eksport. Begna Bruk avviklet fellesferie, men fra denne uka er det åpnet for mottak der også. Dermed ligger det til rette for å transportere mer av grantømmeret som venter på å bli hentet.

Godt og tjenlig vær

– Været har absolutt vært på vår og skogbrukernes side, sier tømmerbilsjåfør Einar Bruskerud. Han har hatt 1 1/2 uke ferie, men er nå i jobb igjen – selv om han egentlig er pensjonist.

– Det blir spennende å se hvordan været blir i månedene som kommer. Noen veier er bratte, og noen har varierende bæreevne. Blir det mye nedbør, kan det i perioder bli stopp på uttransportering slike steder. Men vi har nok å ta av, så arbeidsledige blir vi ikke med det første, sier Bruskerud.

Einar Bruskerud. Foto: Arne G. Perlestenbakken

– Kjempejobb

I tidsommet 1. januar til 1. mai ble det innmålt 110 000 m3 med tømmer. Aktiviteten i juni var svært høy. I denne måneden ble det innmålt hele 43 000 m3 fra Sør-Aurdal.

– Hvis vi regner 22 arbeidsdager i denne måneden, ble det altså transportert 2 000 m3 hver dag, sier skogbrukssjef i Sør-Aurdal, Espen Nærødegård. Mengden tilsvarer omtrent 40 tømmerbillass per dag, og da må vi huske på at en god del av tømmeret gitt til eksport.

– Transportørene har gjort en kjempejobb, sier Nærødegård.

Skogbrukssjef Espen Nerødegård
Skogbrukssjef Espen Nerødegård. Foto: Arne Heimestøl

Les også..

Tingvoll

Statsforvalteren følger med

Statsforvalteren har sendt brev til samtlige kommuner i Innlandet. Temaet ...
Henriette. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Tilbud forsvinner: Ville dø – nå smiler Henriette

Da Henriette byttet ut medisinering med miljøterapi, slapp de tunge ...
Slike skiforhold kan vi få når mange bidrar. Meld deg inn i Hedalen løypelag hvis du ikke allerede har gjort det. Foto: Helge Nordby

Årets skisesong er allerede godt i gang

Vi har et løypelag i bygda som alle, både bygdefolket ...
Fra venstre; Daniel Kolstad Gimle, Valdres sommersymfoni Katrine Celius, Frikar Knut Aastad Bråten, Hilme Undertegnede, Kjell Eriksen, Hedalen kulturfestival Julia Helgesen, Visit Valdres Katharina Sparstad, Valdres natur- og kulturpark Fotograf Inger-Marie Gunderhuset

Nettverksmøte i Hedalen

Festivalene i Valdres har siden 2008 hatt et eget nettverk. ...
Nye leger

Nye leger ved Bagn legesenter

– Vi har ansatt nye leger fra januar 2024: Torjus ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Fritt behandlingsvalg er avviklet – frykter dødsfall

Det private psykiatriske behandlingsstedet Fekjær må kutte med en tredel ...