Begnadalen skole. Foto: Arne Heimestøl

Kaller inn til ekstraordinært kommunestyremøte

Publisert av Arne Heimestøl 25.03.2022. Sist oppdatert 25.03.2022.

Ordfører Marit Hougsrud har sendt ut varsel til kommunestyrets medlemmer om at det blir kommunestyremøte på Tingvoll torsdag 31. mars kl. 09.00–11.00. Saksdokumenter til møtet er forsinket og vil først bli publisert på kommunens møtekalenderside mandag 28. mars.

Begnadalen skole kan bli lagt ned

FAU ved Begnadalen skole har sendt brev til kommunen der de varsler at foreldre til gjenværende elever ved skolen ønsker overføring av nevnte elever til Bagn skule fra høsten av.

17. desember 2020 vedtok kommunestyret at skolestrukturen i kommunen skal bestå som i dag i den valgperioden vi er inne i.

I august 2021 skrev vi at det på det tidspunktet var søkt om overføring av sju elever fra Begnadalen skole til Bagn skule. Alle søknadene var innvilget. Ved skolestart høsten 2021 var det kun 18 elever igjen ved Begnadalen skole.

I begynnelsen av februar i år opplyste kommunalsjef Inger Randi Islandsmoen Kleven at det da var 14 elever igjen ved skolen.

– Nå må kommunestyret ta stilling til hvordan vi skal behandle denne saken, sier ordfører Marit Hougsrud. Trolig vil konklusjonen bli at framtida til Begnadalen skole og SFO i Begnadalen vil bli utredet, og at saken kommer opp til behandling i kommustyrets møte 19. mai.

28. og 29. mars gjennomføres rådgivende folkeavstemning om målform ved Bagn skule. På kommunens hjemmeside leser vi følgende:

«Røysterett har alle som bur i det området i kommunen som soknar til skolen, jf. § 8-1, og som har røysterett etter valgloven § 2-2. Røysterett i høve til skriftleg opplæring har dessutan foreldre eller forsytar til barn på barnesteget ved skolen, utan omsyn til bustad eller statsborgarskap.»

Ordfører Marit Hougsrud opplyser at det ikke er mulig grunnet lovverket å gi utvidet stemmerett til de som sogner til Begnadalen skole nå. – Administrasjonen har utført det kommunestyret har bestemt, sier ordføreren.

Bosetting av flyktninger

IMDI har anmodet Sør-Aurdal kommune om å bosette 15 flyktninger fra Ukraina. Frist for å gi tilbakemelding på dette er satt til 31. mars, samme dag som ekstraordinært kommunestyremøte gjennomføres på.

I denne omgang er det aktuelt å ta imot kvinner og barn. – Jeg mener det er riktig å bosette disse i Bagn fordi de ikke disponerer bil, og fordi det er ønskelig med nærhet til kommunale tjenestetilbud, sier ordfører Marit Hougsrud.

Les også..

Renovering av skolen

Kostnadssprekk på rehabilitering av skolen

Omfattende rehabilitering av Hedalen barne- og ungdomsskole er satt i ...
Fra 17. mai 2016

Hilsen til bygdefolket fra årets 17. mai-komité.

Med bakgrunn i pågående renovering av Hedalen skole vil årets ...
Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...