Ferie for alle

Ferie for alle-aktiviteter sommeren 2020

Publisert av Arne Heimestøl 22.05.2020. Sist oppdatert 22.05.2020.

Rektor Tom Lium har videresendt informasjon fra Røde Kors Innlandet. Dette skriver organisasjonen:

I sommer kan vi tilby ferieopphold, feriedager og aktivitetspakker til familier i lavinntekt.

Tilpassede sommeropphold

På grunn av koronapandemien vil årets sommeropphold bli noe annerledes enn planlagt. Vi vil ha tilpassede ferieopphold med færre deltagere enn vanlig.

Vi planlegger også feriedager for alle, der barna får gode ferieopplevelser med familien sin og frivillige fra Røde Kors. I tillegg jobber vi med å sette sammen aktivitetspakker med utstyr og/eller gavekort som kan skape gode opplevelser for familiene.

All aktivitet i Røde Kors-regi gjennomføres i henhold til myndighetenes smittevernregler. I søknadsskjemaet kan det søkes om ferieopphold, feriedager og aktivitetspakker.

Grunnet smittevernregler og krav til fasiliteter må flere av de planlagte oppholdene avlyses. Vi vil derfor dessverre ikke kunne tilby like mange familier ferieopphold som forespeilet i sommer.

Til tross for at det blir færre ferieopphold, håper vi allikevel å nå ut til minst like mange barn ved å tilby to nye aktiviteter dette året; feriedager og aktivitetspakker.

Søknadsprosessen

Både for ferieopphold, feriedager og aktivitetspakker skal søknaden gå via påmelder gjennom det ordinære søknadssystemet. Her gis det anledning til å hake av for de ulike alternativene når du søker.

Ferieopphold vil kunne tilbys færre familier i år enn tidligere år, men vi vil kunne nå ut med ferieopplevelser til flere barn ved at vi også tilbyr feriedager og aktivitetspakker.

Det er viktig at du tenker over hva som best dekker behovet til den du søker for når du haker av for de ulike alternativene. Ferieopphold vil tilbys de som har aller størst behov for dette, feriedager tilbys familier som har behov for et organisert tilbud med frivillige for en dag, aktivitetspakker egner seg for familier som kan gjennomføre aktiviteter på egenhånd med litt tilrettelegging.

Når det gjelder innhold i aktivitetspakkene, vil vi gå i dialog med søker på hva som egner seg for den enkelte familie, enten det er utstyr til friluftsaktiviteter eller billetter til en aktivitetspark eller et sommerarrangement.

Når søknadene er ferdigbehandlet, sendes som vanlig svaret til påmelder som informerer familiene. Nytt av året er at vi også sender ved et brev vi ønsker dere skal videreformidle til familiene som har fått innvilget søknaden, med informasjon om hva de skal gjøre dersom de opplever symptomer knyttet til korona.

Svaret vil også inneholde praktisk informasjon om innhold, dato og sted for oppmøte for de ulike aktivitetene. Søknader som blir sendt direkte fra familier uten at påmelder er involvert, vil dessverre ikke bli behandlet.

Søknadskjema finner dere her.

Les også..

Elling Goplerud

Gamle bjørnehistorier fra Hedalen – del 5 av 6

En av sine verste opplevelser mens han var på bjørnejakt, ...
Begnadalen barnehage. Foto: Rune Stenslette

– Barnehagedrift først når det er takket ja til 15 plasser

Barnehagen i Begnadalen er ikke nedlagt. Foreldre til sju barn ...
Bedehuset

Møte i Hedalen misjonsforeningBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen misjonsforening har møte på Bedehuset onsdag 1. mai kl. ...
SAUS. Foto: Arne Heimestøl

Foreslår at SAUS skal få brakkerigg i Bagn

Uværet "Hans" førte til store skader på Sør-Aurdal ungdomsskole. Undervisningen ...
Hedda hytter Foto: Arne G. Perlestenbakken

– Veldig godt å være i gang igjen!

Hyttemarkedet har de siste årene vært i sterk vekst og ...
Renovering av skolen

Kostnadssprekk på rehabilitering av skolen

Omfattende rehabilitering av Hedalen barne- og ungdomsskole er satt i ...