Kjersti Bjone Fekjær. Foto: Privat

Har flytta hjem til Hedalen

Publisert av Arne Heimestøl 08.02.2024. Sist oppdatert 06.02.2024.

Hun er utdannet fysioterapeut ved OsloMet. Etter tre år i Oslo og et år i turnus på Gjøvik og Skarnes har Kjersti Bjone Fekjær flytta hjem.

– Jeg har alltid trivdes godt i Hedalen. Dette grunnet familie og venner, tryggheten her og fellesskapet som dannes ved å bo på et såpass lite sted, forteller Kjersti.

Pusser opp

Fritida Kjersti har hatt etter at hun flytta hjem, har i stor grad gått med til å pusse opp kårboligen på gården til foreldrene. Her har hun hatt god hjelp av samboeren, Steffen Kolsrud Løvlie.

– Fremover ønsker jeg gjerne å delta på ulike gruppeaktiviteter som har fokus på fysisk aktivitet, da dette er viktig for meg, sier Kjersti.

Fikk jobb i kommunen

Kjersti forteller at hun har et årsvikariat i kommunen som både fysioterapeut og frisklivsveileder. Som fysioterapeut har hun individuell oppfølging og noen gruppebaserte tilbud. Ergo- og fysioterapitjenesten er en del av kommunen sin skolehelsetjeneste og samarbeider med helsestasjon, skole og barnehage.

Tjenesten er en del av rehabiliteringstilbudet i kommunen og arbeider tett med rehabiliteringsavdelingen ved Sør-Aurdalsheimen og hjemmetjenesten.

– I tillegg driver tjenesten hverdagsrehabilitering i samarbeid med hjemmetjenesten. Godt tverrfaglig samarbeid og samhandling for sikker og riktig oppfølging av våre brukere er viktig, sier Kjersti.

– Som frisklivsveileder jobber jeg på frisklivssentralen i kommunen. Sentralen hjelper og støtter personer som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold eller tobakk, gjennom individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud. Formålet med frisklivssentraler er å fremme fysisk og psykisk helse og forebygge eller begrense utvikling av sykdom. Man trenger ikke ha en diagnose eller være syk for å delta på en frisklivssentral. 

6. november hadde Sør-Aurdal kommune, frivilligsentralen og frisklivssentralen invitert til samling for 65+ på Nordre Lokalet i Hedalen. Her orienterte Kjersti om frisklivssentralen.

Les også..

Logo Hedalen.no

Stiftelsen Hedalen.no – innkalling til årsmøteBEKJENTGJØRELSE 

Det avholdes årsmøte i Stiftelsen Hedalen.no i Valdres kontorpark Hedalen ...
Smedsrud–Haug

Reinli får bedre veg

I mars var det oppstart på vegparsellen Smedsrud–Haug i Reinli. ...
Illustrasjonsbilde til fotballakt.

Hedalen stadion uke 21BEKJENTGJØRELSE 

Her kommer oversikten over ukas fotballkamper. Onsdag 22.05.      ...
Bautahaugen

Dugnadssesongen er ikke over!

17. mai på Bautahaugen ble fantastisk flott! Finere ramme rundt ...
Lokalet

Hedalen ungdomslag informererINFO 

Hedalen Ungdomslag vil med dette informere gamle og nye medlemmer ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Kaffekos med underholdning på Hedalsheimen

Sist søndag ble det en ekstra trivelig kaffestund på Hedalsheimen. ...