Skolen er fortsatt en byggeplass

– Skal bli ferdig i løpet av høsten

Publisert av Arne Heimestøl 16.08.2024. Sist oppdatert 15.08.2024.

Rehabiliteringsprosjektet på skolen og i barnehagen i Hedalen har blitt både mer omfattende og kostbart enn først planlagt. I tillegg har det oppstått forsinkelser.

Tilbake i klasserom

Klasserommene som elevene skal bruke, er klare til bruk. – Noen småarbeider gjenstår. Nytt inventar og møbler skulle ha vært på plass til skolestart. Denne anskaffelsen måtte ut på anbud, då leveransen kommer først rundt høstferien, opplyser bygningsingeniør Oddleiv Juvkam.

Da vi var innom skolen torsdag, var mange i gang med å bære på plass blant annet pulter, stoler og annet inventar.

Energibrønnene

Boring av åtte energibrønner er fullført. – Her må vi fylle inn noe gel på toppen av brønnene før disse kan kobles sammen. Noen sprekker i fjellet kan føre til energitap, sier Juvkam.

Mellombygget og skoleplassen

– Vi har prioritert å få ferdig klasserommene til skolestart, sier Juvkam. – Nå vil mellombygget få stor oppmerksomhet.

– Grunnarbeider på, og asfaltering av, skoleplassen må også ut på anbud. Målet er at vi skal bli ferdige med hele rehabiliteringsprosjektet på skolen og i barnehagen rundt høstferien, sier Juvkam.

Barnehagen

Trine Adde Hansebakken, som er styrer i Hedalen naturbarnehage, opplyser at renovering er startet på den ene avdelingen – Maurtua oppe.

– Det er på denne avdelingen det er størst endringer. Det bygges universelt utformet toalett, ny kjøkkeninnredning og ny personalgarderobe. Alle rom skal males. Den andre avdelingen nede skal renoveres når den første er ferdig. Her skal det også bli personal-garderobe, vegger skal males, og det skal byttes ei dør og et vindu som er defekt.

Økonomi

Til tross for kostnadssprekk på vel 25 % på rehabiliteringsprosjektet ble kommunedirektørens forslag til å bevilge 7,65 millioner kroner ekstra, enstemmig vedtatt i kommunestyremøtet 2. mai. Det betyr at det aller meste av prosjektet blir fullført.

Juvkam opplyser at en per i dag ikke har full oversikt over hva rehabiliteringsprosjektet til slutt vil koste. – Det er omfattende arbeid som er satt i gang, og det har vært krevende å rehabilitere en skole som er i full drift.

Skytterrommet

Da kommunestyret behandlet saken Rehabilitering Hedalen barne- og ungdomsskole – økt kostnad 2. mai, hadde kommunedirektøren foreslått å sløyfe rømningsveg fra skytebanen da dette ikke er en lovpålagt oppgave.

Skytterlaget hadde sendt et brev til noen politikere. I brevet, som var undertegnet av leder i Hedalen skytterlags miniatyrgruppe, Magne Omsrud, leser vi blant annet dette:

«Om Sør-Aurdal kommune ender med å ta ut etablering av ny rømningsvei fra skytebanen fra prosjektet «rehabilitering av skolen», er det et ønske om følgende:

  • Kommunen bidrar med en brannteknisk utredning spesifikt for skytebanen som omtalt ovenfor, hvor representanter fra Hedalen skytterlags miniatyrgruppe deltar i prosessen.
  • Om en basert på overnevnte kommer frem til løsninger som kommunen vil kunne tillate, gir kommunen Hedalen skytterlags miniatyrgruppe muligheten for å gjennomføre og bekoste tiltakene etter en nærmere avtale.
  • Frem til permanente løsninger er på plass, finner kommunen sammen med Hedalen skytterlags miniatyrgruppe praktiske løsninger for å unngå å stenge skytebanen. Det kan f. eks. være brannvakt.»

Arnstein Li (Sp) fikk hele kommunestyret med på følgende forslag til vedtak:

«Kommunestyret ber administrasjonen ta kontakt med skytterlaget for å forsøke å finne alternative løsninger for fortsatt bruk av skytterrommet.»

– Vi er i dialog med skytterlaget, men det er ennå ikke bestemt hvordan det blir med nødutgang fra skytterrommet, skriver bygningsingeniør Oddleiv Juvkam i e-post til Hedalen.no.

Bildeglimt fra hovedetasjen som nå er ferdig

Her er vegger malt, det er nytt golvbelegg, i taket er det led-lys og langs veggen er det uttak for strøm og nett
Foto: Arne Heimestøl
Personalrommet har fått ny kjøkkeninnredning
Foto: Arne Heimestøl
Fra gangen
Foto: Arne Heimestøl

Les også..

Sørlibakken Foto: Arne G. Perlestenbakken

Spennande tiltak i Sørlibakken

I 2022 kjøpte Bodil Øyhus Pihl og Lasse Pihl eigedommen ...
Hedalen barne- og ungdomsskole og idrettsanlegg. Foto: Arne Heimestøl

Voksne må bidra til å gjøre skoleveger tryggere

Innlandet fylke: Alle har et ansvar for at elever skal ...
Kari-Anne Jønnes, stortingsrepresentant for Høyre. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen, Høyre

Hvor har det blitt av respekten for lærerrollen?YTRING 

Hvorfor er det fullt ut akseptert å mene at alle ...
Ungdom

Einar Storsveens legat for studerende ungdom fra Sør-AurdalANNONSE 

Formålet er å yte økonomisk støtte til studerende ungdom fra ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Bautahaugens Venner forlenger serveringstilbudet på  BautahaugenBEKJENTGJØRELSE 

Lørdag 17. og søndag 18. august blir siste sjanse til ...
Hedalen naturbarnehage og Hedalen barne- og ungdomsskole. Foto: Helge Nordby

29 barn i Hedalen naturbarnehage

– Det er 29 barn i Hedalen naturbarnehage, 19 på ...