Foto: Målfrid Strandbråten

Dansinga blomstrerYTRING 

Publisert av Elling Fekjær 07.05.2024. Sist oppdatert 07.05.2024.

Tirsdag 30. april var jeg så heldig å bli invitert til avslutningen av barnedansen som har vært arrangert fra mars i år.

Instruktørene Skaiste Petrosiure og Vilde Ildjarnstad Jordet sendte i januar ut invitasjon til alle barn i alderen 5 til 16 år i Sør-Aurdal og Nes i Ådal.

Instruktørene Vilde og Skaiste introduserer programmet
Foto: Elling Fekjær

De var meget spente på interessen. Ville det komme påmeldinger? Jo da, nærmere 40 barn meldte sin interesse. Siden mars er det i gymsalen på Hedalen barne- og ungdomsskole avholdt 8 øvinger.

Det har vært meget godt frammøte til hver øving. 

Til avslutningsforestillingen 30. april i gymsalen på skolen var alle stolene som var satt ut, og det var mange, fylt med foreldre, besteforeldre, venner og bekjente.

Til fengende musikk og et vel innøvd danse-/rytmeprogram fikk vi oppleve en utrolig flott forestilling. Og for et show! At det går an å innøve et så avansert og variert program for barn helt ned til 5 år! Imponerende! 

Til god rytmemusikk og i høyt tempo fikk vi oppleve fra scenen to partier barn som hadde øvd inn et fantastisk program. Jeg storkoste meg! Når en 5-åring ikke var på scenen og danset, danset hun stående på stolen foran meg i sitt struttende tyllskjørt. Hun hadde virkelig takt og smilte om kapp med musikk og rytme, bare slikt et trygt barn kan gjøre. 

En dame fra et annet fylke kom bort til meg og sa: «Et slikt initiativ og med så stort frammøte til avslutningen, ville ikke forekommet i min bygd.»

Jeg opplever instruktørene Skaiste og Vilde med deres initiativ her har gjort noe meget verdifullt for den videre utvikling av alle disse barna.

Barna fra 5 år og oppover fikk en god og trygg opplevelse av å danse på scenen. Når barna blir eldre, har de en trygg opplevelse bak seg, når de skal utforske et mer modent liv.

Etter forestillingen, som var på en time, spurte jeg en jente på 7 og en gutt på 8 hvordan de opplevde dansen. «Veldig morsomt! Er ikke sliten. Jeg har lyst til å danse mer!»

Stor takk til Skaiste og Vilde som tok initiativet til denne fantastiske aktiviteten for barn. Jeg håper dere vil arrangere flere gode musikalske aktiviteter for barn!

Daglig mottar vi informasjon gjennom media om barn helt ned til 13–14-års alderen som begynner med alkohol, stoff og lever et liv utenfor samfunnets normer. Mange begynner med dette fordi de ikke er trygge eller opplever de ikke strekker til.

De eldste Foto: Målfrid Strandbråten
De eldste

Jeg er helt overbevist om at dansen som Skaiste og Vilde etter nyttår har fått i stand for hele 40 barn, er med å forebygge behov for bruk av skadelige stoffer når barna blir ungdom.

Barnas personlighet og identitet blir tryggere. Blant annet Hedalen ungdomslag sine barneforestillinger, dansen og barneidretten gjør at barna blir tryggere og møter ungdoms- og voksenlivet på en bedre måte.

Lykke til med nye opplegg, Skaiste og Vilde! Jeg kommer gjerne på en ny avslutning. Dette var virkelig et høydepunkt også for meg.

Her får en del av barna applaus etter oppvisningen
Foto: Elling Fekjær

Les også..

Hilde Lysengen Havro

Avisa Valdres går frå tre til to papiraviser

Frå og med 2. juli vil "Valdres" koma ut i ...
Logo HIL

Dugnad stadion, grusbanen og aktivitetsparkBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen idrettslag trenger din hjelp! TIRSDAG 28. mai fra kl. ...
Hedalen barne- og ungdomsskole. Foto: Dagfinn Heimestøl

Kom på basar!BEKJENTGJØRELSE 

Kom på basar på Hedalen barne- og ungdomsskole mandag 3. ...
Bautahaugen

Dugnadssesongen er ikke over!BEKJENTGJØRELSE 

17. mai på Bautahaugen ble fantastisk flott! Finere ramme rundt ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 5

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Pendling

Attraktiv kommune å bo i?

Ved nyttår var det 2 836 innbyggere i Sør-Aurdal. Det ...