Flotte løyper i Hedalsfjella Foto: Heidi Sverdrup Augdal

Vil ha flere med både på og i laget

Publisert av Arne Heimestøl 07.04.2024. Sist oppdatert 06.04.2024.

Det har vært en lang vinter, og i fjellet er det fortsatt mye snø. Hedalen løypelag har kjørt opp løyper fra midten av november og til nå. – Vi kjører så lenge det er forsvarlig  i forhold til snøforhold og vær. I fjor kjørte vi ut april, og vi har planlagt  det for denne sesongen også, sier styreleder Terje Sætermoen.

Flotte løyper gjennom årets lange vintersesong

– Det må ha vært en krevende vinter for løypekjørerne når det har lavet ned enorme mengder med snø denne vinteren. Påsken ble også utfordrende med stadig nedbør, så det ble mange runder med løypekjøring, sier Heidi Sverdrup Augdal.

– Fra hytta vår kan vi se når maskinen kjører ut om kvelden og kommer tilbake neste morgen. Det er mange timer og lange netter som brukes for at vi kan ha fine løyper.

– En stor takk til alle løypekjørerne på maskinen og scooterne som gjør jobben slik at vi alle kan nyte skigleden🤩

Foto: Heidi Sverdrup Augdal
Foto: Heidi Sverdrup Augdal
Foto: Heidi Sverdrup Augdal
Foto: Heidi Sverdrup Augdal

– Medlemskap – et privilegium

– Da vi kjøpte hytte på Teinvassåsen første nyttårsdag 2023, gikk vi raskt til investering av ny dørmatte. Den hadde følgende tekst: «På hytta er himmelen litt nærmere». Lite ante vi at Hedalen snart skulle gi oss et faktisk bevis for påstanden, sier Eystein Hoddevik.

– På skitur i nypreparerte løyper over Silkevannene noen få dager senere snublet vi over skiltet som med all tydelighet beviser hvor himmelsk Hedalen og Teinvassåsen er: Rett til værs, pekte det.

Foto: Eystein Hoddevik

– Det hersker heller ingen tvil om at de flotte skiløypene vi nyter godt av vinterstid, er en tungtveiende faktor for trivselen. Så flotte er de at man nesten skulle tro det er snakk om magi. I vår tid er dugnadsånd såpass sjelden vare at kanskje kan sies å være jamførbart?

– Vi skjønte også raskt at livslangt medlemskap i Hedalens løypelag både er obligatorisk, men også utgjør et sant privilegium. Det er en fryd å følge med i sanntid på www.skisporet.no hvor løypemaskinen befinner seg.

– Hadde det ikke vært for de flotte løypene, er jeg stygt redd for at vi hadde måttet bytte ut vår nyanskaffede dørmatte med noe intetsigende.

– Tusen takk, derfor, for både dugnadsånd blant løypelagets medlemmer samt regelmessig kjempeinnsats til alle døgnets tider fra løypekjørerne.

– Til den av scooterkjørerne som svippet forbi tunet vårt her i vinter, og dermed sørget for at skiløypa begynte rett ved døra vår i Teinvassåsvegen 649, vil jeg gjerne si: Velkommen tilbake, og kom gjerne innom for en kopp kaffe hvis vi er hjemme. 

Mye dugnad

Høystandardmaskina hadde ved slutten av påska kjørt 370 timer denne sesongen i løypenettet som, når forholdene tillater preparering, er 12 mil langt. I tillegg har foreningens scootere kjørt opp tilførselsløyper. Disse stubbene er til sammen 2,5 mil.

– Drivstoffutgiftene denne sesongen beløper seg til ca. 160 000 kr, sier Sætermoen.

Honoraret løypekjørerne får for sin store innsats, er svært beskjedent. Dugnadsinnsats har preget foreningens innsats helt fra løypelaget ble startet i 2006.

Løypebidrag

– Løypebidragene har tikket inn jevnt og trutt . Været  denne påsken var ikke helt  topp, noe som trolig gjør at vi ligger noe etter forrige sesong, opplyser Sætermoen.

– Vi håper at det fortsatt innbetales løypebidrag da vi er helt avhengig at dette for å kunne opprettholde dagens drift både med hensyn løypestandard og antall kjørte kilometer.

Løypebidraget er kr 1 300, men alle bidrag mottas med takk! Kto.: 6185 05 30490 eller til Vippsnr: 79 630

Løypelaget ønsker at alle som benytter løypenettet, og som ser verdien av å ha et godt utbygd løypenett i  sin nærhet,  bidrar med et årlig beløp, stort eller lite.

Medlemskap

Foreningen Hedalen Løypelag hadde ved årsskiftet 2023/2024 462 medlemmer. Medlemskapet innebærer at du kjøper et medlemsbevis og betaler et engangsbeløp på kr 3000.

Dette gjør du ved å sende en e-post til loypelag@hedalen.no. Kr 3 000,- pr. medlem innbetales ved tegningen til Hedalen Løypelag, 3528 HEDALEN.

Konto nr. 6185 05 30490. Vippsnr: 79 630.  Husk å merke tydelig med navn, adresse og svært gjerne e-postadresse.

– Det er fortsatt et stort potensiale til å tegne medlemskap  blant hytteeiere, hedøler og næringslivet, sier Sætermoen.

Les også..

Hilde Lysengen Havro

Avisa Valdres går frå tre til to papiraviser

Frå og med 2. juli vil "Valdres" koma ut i ...
Logo HIL

Dugnad stadion, grusbanen og aktivitetsparkBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen idrettslag trenger din hjelp! TIRSDAG 28. mai fra kl. ...
Hedalen barne- og ungdomsskole. Foto: Dagfinn Heimestøl

Kom på basar!BEKJENTGJØRELSE 

Kom på basar på Hedalen barne- og ungdomsskole mandag 3. ...
Bautahaugen

Dugnadssesongen er ikke over!BEKJENTGJØRELSE 

17. mai på Bautahaugen ble fantastisk flott! Finere ramme rundt ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 5

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Pendling

Attraktiv kommune å bo i?

Ved nyttår var det 2 836 innbyggere i Sør-Aurdal. Det ...