Klar for rumpeldunkkamp

Det magiske treet

Publisert av Edith 03.03.2024. Sist oppdatert 01.03.2024.

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med Harry Potter som tema. Noen av elevene presenterer sine fantasyfortellinger for Hedalen.no sine lesere. Her kommer Edith (7. klasse) sin tekst.

– ÅÅÅÅÅÅÅÅ roper Tilde fra rommet sitt, da kommer fosterforeldrene sinte opp trappa – Du må ikke rope, naboen blir sinte, og da tror de at vi ikke har oppdratt deg.

– Dere har jo ikke gjort de, dere tenker bare på dere selv.

– Ikke si sånt, det er ikke snilt.

– Dere bestemmer ikke over meg.

– Jo det gjør vi faktisk, du bor under vårt tak, du spiser vår mat, du ligger i vår seng, du drikker vår drikke. Tilde løper gråtende ut. Hun løper bort til treet der hun pleide å sitte og tenke. Av og til bare satt hun der og ikke tenkte på noe, men de fleste gangene satt hun der og tenkte på hvordan det hadde vært og bo hos foreldrene sine, sine biologiske forelde, hvordan de hadde vært mot henne, hvordan de så ut, hvordan de var, om de var rike eller fattige, men da begynner hun å gråte mer.

– Jeg savner de så mye, sier Tilde til seg selv. Da begynner Tilde og klatre høyere oppi treet, for å prøve og bli litt gladere, for det treet har vært der for Tilde siden hun var liten. Hun kunne fortelle alt mulig rart til det treet. Det treet har vært som en mamma for henne. Selv om det ikke prater, så føler Tilde at det forstår henne.

Tilde klatrer høyere, men plutselig så får hun øye på et grønt lys. Hun klatrer opp og inn i det grønne lyse. Da lander Tilde i en sklie som fører henne i en helt annen verden. Hva skjer, hvor er jeg, roper Tilde, for plutselig var hun ikke i treet, hun var i fé-land. Var treet en portal, tenker Tilde, men plutselig hører hun en lyd, men hun forstår ikke hva det er. Hva kan det være tenker Tilde. Det kan jo være hva som helst. Plutselig så kommer det noen bak henne og tar henne. Blir jeg kidnappet? tenker Tilde.

– Slipp meg, jeg har ikke gjort dere noe, dere vet jo ikke hvem jeg er engang,

– Jo, det tror jeg vi vet, sier noen på en helt annet språk, Tilde tror at det er på dyrespråk, men det kan det jo ikke være fordi de er jo ikke dyr, de er féer.

– Hvordan vet dere hvem jeg er? hvisker Tilde, fordi hun er jo livredd for hva de vil med henne.

– Det kan jeg ikke si, men du heter vel Tilde?

– Ja, sier Tilde litt forfjamset, hvordan kan de vite hvem jeg er? tenker hun, jeg er jo et helt vanlig menneske, vet de om alle mennesker i hele verden da eller?

– Hvor skal vi egentlig? spør Tilde.

– Vi skal til fé-land. Hææææ, tenker Tilde, hva i alle dager. Tilde slår seg hardt i ansiktet for å sjekke om det er en drøm, men det er virkelig, hun skal virkelig til fé-land, dette var jo barndomsdrømmen hennes og nå blir den virkelig, er det tilfeldig?

– Da var vi fremme.

– Hva heter du egentlig spør Tilde?

– Jeg heter Patrik, og jeg vet at du heter Tilde.

– Ja, men hvordan vet du det?

– Nå skal jeg fortelle deg det, vi har ventet på deg i mange år, fordi din bestefar reddet oss fra Malvin og alle de slemme, de som ville drepe oss fordi de syntes at vi ikke var verdt noe, de som ville ta over fé-land. Bestefaren din reddet oss. Han sa at du skulle komme en dag til oss og gjøre det samme, fordi du har magiske evner du også, og endelig er du her.

– Vent litt nå, jeg har ikke magiske evner, jeg er bare et helt vanlig menneske akkurat som alle andre, eller ikke alle fordi dere er jo ikke mennesker, eller?

– Nei vi er ikke mennesker, men kan det hende at du ikke er henne vi venter på?

– Ja, det kan hende det ja, men hvordan kommer jeg meg hjem igjen?

– Jeg skal følge deg til byen. Også går de til byen og Patrik viser Tilde hvordan hun kan komme seg tilbake. Hun gjennom en tømmerstokk midt i byen, også var hun hjemme.

På skolen dagen etter, løper hun bort til vennene sine og forteller det som hadde skjedd dagen før. De kunne nesten ikke tro det de hørte.

– Er det sant? Har du virkelig magiske evner?

– Vi må finne ut av det, sier Sofie bestevennen hennes. Ja, det må vi, sier Peder den andre bestevennen hennes.

– Dere kan jo komme til meg etter skolen i dag, så kan vi sjekke det ut.

– Ja så klart, sier Sofie og Peder i kor.

Etter skolen den dagen øver de på forskjellige superheltkrefter, men de finner ikke ut av hva slags magiske evner hun har.

– Tilde sier Sofie, kan du ikke prøve og tenke på noe du ønsker, som for eksempel en kosebamse?

– En kosebamse?

– Ja. Ok, Tilde lukker øynene og puster inn og så ut. Det gjør hun 3 ganger, fordi 3 er lykketallet hennes.

– Det funker, jeg har virkelig klart det, jeg tror jeg kan skape det jeg ønsker.

– Så fett, sier Peder, men jeg tror jeg må gå nå dama mi venter.

–  Ja, det tror jeg også sier Sofie. Vi har fått besøk og mamma vil at jeg skal komme hjem,

–  Ok det må egentlig jeg også, jeg må dra tilbake til fé-land.

– Ha det, sier de alle til hverandre. Tilde klatrer opp i treet på nytt, og så vipps så var hun ikke i treet. Hun går bort til der Patrik bor. Hun banker på, men det kommer ingen. Da dirker Tilde opp låsen fordi hun er så desperat etter å få prate med han, og der kommer hun brasende inn rett inn i et møte. Et veldig viktig møte!

– Tilde, sier Patrik litt forfjamset, hva gjør du her?

– Jeg vet at dette kanskje ikke er et passende tidspunkt, men dette er viktig.

– Hva er det?

– Jeg har funnet ut at jeg er den dere leiter etter, jeg er det menneske med de magiske evnene.

– Hææ, roper alle i rommet i kor, er du barnebarnet til Tor Geir?

– Ja, det er jeg, men plutselig så hører de noe, det buldrer i og knakker i taket. Tilde blir redd og lurer på hva som skjer.

– Du kom til rett tid Tilde, du må forsvare fé-land akkurat som din bestefar gjorde den tid, og vi skal hjelpe deg.

– Men jeg kan jo ikke slåss, roper Tilde så de skulle høre henne.

– Men du har jo magiske krefter. Vi må ta dem. Tilkall alle féene, vi må ha mer hjelp, vi kan ikke klare det alene. Når alle sammen hadde kommet, så gikk de ut og da fikk de øye på så mange tohodete okser. Tilde er sikker på at det er over 4597 av dem.

– Da hører hun noen skriker på henne, du må hente alle de tohodete kattene og det super fort.

– Ok, hvor er de?

– Du må skape de, med de magiske evnene dine, Tilde går inn og setter seg fordi hun trenger ro. Hun puster inn og så ut 3 ganger fordi tre er lykketallet hennes, også tenker hun på tohodet katter. Og så ser hun ut vinduet og det fungerte, det kom mange tohodede katter. Tilde er sikker på at det er i hvert fall 4990 av dem,

– Jeg må ut, tenker Tilde. De trenger min hjelp. Tilde går ut og hun skaper mange ting som er nyttig i denne kampen. Plutselig kommer en okse løpende rett mot henne. Tilde setter ut hendene, og da flyr oksen vekk. Hun kaster den 10000 meter vekk. Det gjør hun med mange av dem og til slutt etter en lang stund så får hun endelig øye på Malvin og bruker alle de siste kreftene hennes på og få han til og sveve. Hun ønsker seg at han skulle forsvinne til en annen verden og plutselig så forsvant han!

– Vi klarte det, ropte alle féene i kor, takket være Tilde!

– Jeg MÅ hjem nå, fosterforeldrene mine venter.

– Hva er fosterforeldre spør Patrik?

– EEEE det er noen foreldre som passer på meg, fordi eeeeem mamma og pappa er døde. Da begynner Tilde og gråte, åååååå nei tenkte Tilde nå vil de vel tro at jeg er så feig og teit.

– Er fosterforeldrene dine snille med deg da?

– Eee, nei de er ikke det. De slår meg hvis jeg kommer for sent hjem eller hvis jeg snakker litt høyt eller egentlig hva enn jeg gjør så får jeg enten kjeft eller så slår de meg

– Kan du ikke bo her da, vi trenger deg og du trenger oss, og vi nekter å sende en helt tilbake til noen som er slemme med deg. Vi lovte bestefaren din å passe på deg og vi har tenkt til å holde det løftet selv om han er borte.

– Hvordan døde han egentlig?

– Malvins besteforeldre drepte han, tror vi, det er i hvert fall det vi har hørt.

– Jeg har lyst til å bo her sier Tilde, men jeg må hjem og hente tingene mine.

– Vi kan hente de i natt når fosterforeldrene dine sover. Det ble natt og Tilde og Patrik dro for å hente tingene til Tilde. Dagen etter gikk som alle andre dager. De spiste, de drakk, de gikk på do og gjorde både nummer 1 og nummer 2. De la seg for å sove og så sto de opp.

Men en dag skjedde det noe spesielt. Nei, kanskje ikke, det var vel helt normalt. Men en natt da Tilde skulle legge seg for å sove så fikk hun ikke til å sove. Hun gikk ut for å ta seg litt frisk luft, men plutselig så hørte Tilde en stemme. Hva kan det være? tenkte Tilde.

Tilde lister seg litt og litt nærmere, men da ser hun det. Det er Malvin og Patrik som snakker. Hva snakker de om tenker Tilde. Hun prøver å komme seg så nærme hun klarte. Men er ikke de fiender da? Prøvde ikke Malvin å ta over fé-land? Har jeg misforstått eller hva er greia?

Men plutselig så skjedde det noe som ikke burde ha skjedd. Tilde snubla og datt, men heldigvis så hadde de gått, nei vent litt nå, det er jo ikke bra! Nå vet jo ikke hun hvor de ble av, og da finner hun de sikkert ikke igjen.

Tilde gikk fort bortover, men det var vanskelig å se noe som helst, fordi det var så mørkt. Så Tilde snur og henter lommelykta si. Da går hun ut igjen og går bortover, men hun hører ingen ting. Hun skulle til å snu, men plutselig hørte Tilde en lyd. Hun følger etter lyden helt til hun kommer til en gård.

Det var mange forskjellige dyr der, men det var mest tohodete okser der. Det må være de som Tilde slåss mot. Det er hun sikker på.

Tilde listet seg bortover, fordi hun ikke ville at noen skulle se henne, men selvfølgelig så snubla hun, i gjerdet. Hun datt og landet på en spade. Det kom så mye lyd at alle oksene våknet. Tilde skynder seg opp og løper vekk, men en av oksene fikk øye på henne og hun hadde uheldigvis på seg den knæsj røde jakka si.

Alle oksene løp etter henne og Tilde løp så fort hun kunne. Hun løp og løp og løp, men til slutt så klarte hun ikke mer. Da kom hun på at hun hadde jo magiske krefter, så hun løper bort til en stein og setter seg ned, hun puster inn og så ut 3 ganger, også tenker hun på et flyvende teppe.

Men hva skjer? Det fungerer ikke! Hva skal hun gjøre? Hun kommer til å bli spist opp! Tilde begynner å klatre opp i treet, der blir hun sittende en lang stund. Hun håpet at alle oksene skulle stikke, men de ble sittende under treet.

Plutselig så hører Tilde en lyd, lyden kommer nærmere og nærmere. Hva skal hun gjøre? Hun sitter jo fast i treet og har ingen utvei, men hun får øye på en eller to personer som kommer mot henne. Hun ser at det er Sofie og Peder som kommer gående. Hva gjør de her, hvordan vet de hvor hun er? Men så ser Tilde at begge har på seg noe rødt. Oksene får øye på dem og begynner å løpe etter dem.

– Kom deg ned fra treet, vi tar de med tilbake i inngjerdinga dems, men hvis det ikke går så må du love meg at du passer på deg selv, jeg er glad i deg, skriker Sofie.

– Jeg kommer og hjelper dere snart roper Tilde tilbake. Sofie og Peder klarte det de hadde reddet livet hennes, men hvordan kom de seg hit og hvordan visste de at jeg var her.

– Tilde roper Sofie og gir henne en klem, hadde du virkelig tenkt å flytte hit uten å si ha det til oss.

– Nei sier Tilde, det var ikke meningen å såre dere, men de trenger min hjelp og jeg har lovet dem og være her og passe på dem. Og jeg vil uansett ikke tilbake til fosterforeldrene mine, de er ikke snille med meg.

– Vi er glade i deg og vi vil ikke miste deg. Vi vil ikke at han dere Malvin skal drepe deg. Du betyr så mye for folk, men hvis du flytter hit da kan jo vi komme på besøk hit til deg.

– Ja eller nei, jeg tror det blir litt farlig, fordi Malvin er tilbake og han vil drepe meg.

– Han skal ikke få lov å drepe deg, over my dead body! Vi skal være her og passe på deg, om du vil eller ikke vil. Vi blir her med deg sier Peder.

– Takk. Men plutselig så hører Sofie en lyd, den kommer nærmere og nærmere. Da ser Tilde hvem det er.

– Dere må løpe vekk og det fort, roper Tilde. Sofie og Peder begynner å løpe vekk, men Tilde blir stående. Da kommer Malvin gående nærmere og nærmere. Hun hører skrittene komme nærmere og nærmere, helt til hun ikke hører de lenger fordi han stopper opp.

Tilde lukker øynene og prøver å skape en tryllestav. Denne gangen fungerte det. Tilde tar frem tryllestaven, og det gjør Malvin også. Tilde forstår at hun ikke har en sjans og hun begynner å løpe. Hun kommer ikke langt før hun kjenner at noe treffer henne i ryggen. Hun flyr bortover og lander på nakken.

Tilde besvimte i noen skunder, når hun våkner opp så ser hun at han tar frem tryllestaven. Han sier en trylleformel som hun aldri har hørt om. Hva sier han tenker Tilde, hva skal hun gjøre når hun ikke vet hva slags trylleformel hun skal bruke. Plutselig ser hun noe.

Men hun rekker ikke å gjøre noe før hun ser at Malvin ligger på bakken. Da kommer noen løpende. Det er mange tohodete katter som kommer, men fra den andre enden, er det mange trehodete okser som kommer løpende mot henne. Det verste er at hun ser at Patrik kommer løpende med de trehodete oksene.

Har han virkelig bytta side? tenker Tilde? Hun må komme seg opp på beina før Malvin gjør det. Hun tar frem tryllestaven og peker den mot han. Hun er først, og plutselig så ble Malvin om til en mini Malvin. Hun løper bort til han og tar tryllestaven ut av de bitte små hendene hans. Så tar hun og løfter han opp. Og i stedet for å ta livet av han så beholder Tilde Malvin oppi en kasse. Fordi det kan jo hende at han vet mer enn han sier.

Jeg må finne ut av hva som faktisk skjedde med foreldrene mine, og egentlig alle i familien min, tenker Tilde. Men hva skal hun gjøre med alle de dyrene? Tilde kommer på en ide. Hun setter seg ned og tenker, men hun rekker ikke å tenke ferdig før det kommer en okse løpende rett i henne. Tilde besvimte. Hun hadde fått et stort kutt i armen og hun var i ferd med å dø. Heldigvis så fant noen henne og de tok henne med til legevakta.

 Tilde våkner og er helt sjokkert,

– Hvor er jeg, jeg må ta Malvin sier Tilde veldig høyt. Men da kommer legen inn og roer henne ned.

– Du har vunnet, du har reddet oss fra Malvin. Tilde kommer seg på beina noen uker sendere, og da lever hun livet helt normalt i fé-land. Av og til så tar hun turen tilbake til de vanlige vennene sine, men hun holder seg langt unna fosterforeldrene.

Men noen ting kommer Tilde alltid til å lure på. Hvem reddet henne den gang hun sloss mot Malvin, og hvorfor pratet Patrik og Malvin sammen? Malvin lever som mini Malvin i en mini hundegård, og det er alltid noen som passer på han.

Tilde har funnet ut at Malvin hadde en hemmelighet. Han visste at bestefaren hans skulle drepe foreldrene til Tilde. Derfor vil ikke Tilde slippe Malvin løs, fordi hun tenker at han kunne ha sagt det til noen, også kunne noen forhindre at det skulle skje. Men bortsett fra det så lever Tilde superfint i fé-land, i hvert fall bedre enn når hun bodde i den vanlige verdenen. Men hun savner Sofie og Peder velig mye, så hun pleier å arrangere en overnatting med dem.                                                                                        

Les også..

Styrtregn

Mye nedbør

Mandag regner det kraftig. Tirsdag ettermiddag og kveld ventes lokalt ...
Billeangrep i Vidalen

Granbarkbilleangrep flere steder i Sør-Audal

Storstormen 19. november 2021 førte til store skader på skog ...
Molter

Bærnytt 2

Moltesesongen er i gang, i alle fall i lavereliggende strøk ...
Markedskart

Stor interesse for markedsdagen på Bagn

Valdrestunet Kjøpesenter, Mitt Sør-Aurdal, Circle K, Sør-Aurdal Frivilligsentral og andre ...
Vandring over Hedalsfjellet

Ny poesti-rute

Helga 2.–4. august arrangerer Hedalen kulturforum Hedalen kulturfestival 2024. Nedenfor ...
Boreriggen

Borer energibrønner

Denne uka er Valdres brønnboring i gang med å bore ...