kjell Eriksen. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Kommunevalget 2003YTRING 

Publisert av Kjell Eriksen 08.09.2023. Sist oppdatert 04.09.2023.

Jeg har nå vært med en periode som representant for Tverrpolitisk. Når jeg nå har meldt meg inn i AP og stiller nederst på AP sin liste, er det fordi jeg gjerne vil engasjere meg, og ikke nødvendigvis som en del av kommunestyret.

Jeg har vært førstereisgutt denne perioden og har reagert på en del ting jeg gjerne skulle ha fått til en forandring på.

Senterpartiet har hatt full kontroll denne perioden sammen med Høyre, og det har uroet meg at det stadig blir snakk om sentralisering. Det betyr at “alt” skal til Bagn.

Selv tror jeg at det farligste vi gjør, er å utarme bygdene. Da vil kommunen etter hvert bli så liten av vi ikke kan stå alene. Hva skjer da: Jo, det aller meste av offentlige arbeidsplasser vil bli flyttet ut av kommunen, og det vil først og fremst gå utover Bagn som sentrum.

Det bekymrer meg at vi som politikere ikke bedriver politisk arbeid, men overlater det meste til administrasjonen. Dette er farlig siden kommunestyret er kommunens øverste organ, og kjernen i folkestyret. At vi som kollegium ikke styrer, skaper rom for at enkeltpersoner og grupper kan drive usunn påvirkning.

Heldigvis har vi mye dyktige folk i administrasjonen, men jeg tror det vil være bedre både for kommunen og for administrasjonen om vi som politikere styrer slik det var ment at vi skulle.

I kommunestyret må vi lære å være uenige. Vi må respektere hverandre med de meningene vi har. Vi må la kunnskap styre – og ikke synsing. Vi må sette pris på at vi er forskjellige, og at vi trenger hverandres meninger for å få saker belyst så bredt som mulig.

Jeg må få komme i kommunestyret med “Hedalshatt” og respektere at andre kommer meg utgangspunkt i bygda der de bor. Men jeg må lytte til alle argumentene, og så må vi prøve å lande på det som er best for helheten. Dette har vært helt fraværende denne perioden. Alt har vært avgjort i administrasjonen og i gruppemøtet til Høyre og Senterpartiet.

Ideologisk kunne jeg vært med i alt fra SV til Venstre. Når jeg her i kommunen landet på Arbeiderpartiet –og ikke Senterpartiet, er det fordi jeg har fått stor respekt for de menneskene som representerer AP, og fordi jeg ikke så hvordan jeg skulle kunne påvirke innad i SP, slik at styringen og åpenheten ble bedre.

Jeg ønsker det nye kommunestyret lykke til og håper at det i neste periode blir arbeidet på en annen måte.

Kjell Eriksen

Les også..

Hedalen kulturfestival

Hedalen kulturfestival 2024

Hedalen kulturfestival har de siste årene blitt arrangert første helga ...
Konfirmanter

Samtalegudstjeneste

I år er det 13 konfirmanter i Hedalen. Det blir ...
Hedalenen helselag sin logo

Syng med oss senior på KrokenBEKJENTGJØRELSE 

Vi har hatt ei lang pause fordi pianisten vår har ...
Elling Goplerud

Gamle bjørnehistorier fra Hedalen – del 5 av 6

En av sine verste opplevelser mens han var på bjørnejakt, ...
Begnadalen barnehage. Foto: Rune Stenslette

– Barnehagedrift først når det er takket ja til 15 plasser

Barnehagen i Begnadalen er ikke nedlagt. Foreldre til sju barn ...
SAUS. Foto: Arne Heimestøl

Foreslår at SAUS skal få brakkerigg i Bagn

Uværet "Hans" førte til store skader på Sør-Aurdal ungdomsskole. Undervisningen ...