Catrine Hagen. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Sør-Aurdøler, valget nærmer segYTRING 

Publisert av Catrine Hagen, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet 14.07.2023. Sist oppdatert 13.07.2023.

Det betyr at du kan være med på å forme kommunen for framtida. På den enkle måten at du bruker stemmeretten din. 

At vår kommune er en flott kommune, er helt sant. At den kan bli ennå bedre, er også helt sant. Vi har plass til mange flere. Dette er én av hovedutfordringene vi står i. For få mennesker, særlig unge, velger å bosette seg her. Dermed er vi ikke attraktive nok. Skal vi bare godta det? 

Jeg mener vi må sette alle kluter til for å beholde unge, produktive folk i bygdene våre. Vi må gi tilbud som gjør livet i bygda enklere å velge. 

Barnehage er et nødvendig tilbud å ha i nærhet av der du bor eller jobber. 

Trygge og gode skoler gir grunnlag for gode barndomsminner. Man vender ikke tilbake med egen familie til et sted uten gode barndomsminner. 

Ei heller om man ikke har jobbmuligheter. Kommunen bør ha som hovedmål å kunne tilby fulle stillinger. Det å kunne velge en en redusert stilling bør være et valg man tar sjøl, ikke fordi du må ta til takke med det. 

Det er god likestillingspolitikk å kunne tilby fulle stillinger. 

Fornying og utvikling må ramme Sør-Aurdal også dersom vi skal ha folk her i framtida. Det må finnes vilje til å satse på det å skape. 

Skaper vi ingenting, så har vi heller ingenting å dele.

I bygdene våre har vi mange flotte og initiativrike mennesker som står på for lokalmiljøet. De skaper gleder og deler dem med flere. Vi har bedrifter som har skapt arbeidsplasser som gir trygghet for flere. De skaper og de deler.

Det må bli lett å få ja fra kommunen dersom du ønsker å skape noe. 

I kommunen må politikken dreie seg mer om å skape enn å spare. Vekst i kvalitet og gode tilbud gjør ofte produktiviteten større.

 Bare spør bonden for eksempel, om det er bedre vekst uten gjødsel… 

I de senere åra har det blitt solgt mange hus rundt om i kommunen. Det betyr at noen har valgt å flytte ut. Hus har blitt kjøpt av nye mennesker – som fritidsboliger. Veldig hyggelig med folk som vil feriere hos oss, men ennå bedre om de har hytte som fritidsbolig enn et hus som kunne blitt noens bolig. 

Jeg er mener også at vi har altfor lite utleieboliger. Kommer du utenfra og har fått en tidsbegrensa jobbmulighet her, så kjøper du ikke det huset som ender opp som fritidsbolig, du vil gjerne ha en leiemulighet. 

Vi må ha bomuligheter der det fins jobber. 

Integrering av nye beboere, uansett hvor de kom hit fra, er viktigere enn å bare tenke at de må ha kort legevei. Folk trenger å føle seg som en del av samfunnet. De vil bli kjent med folk og ha et trygt hjem. Å bli inkludert der man er bør være fokus fra oss. 

Vi må stå på litt for å få høyna standarden på noen av fylkesveien vi har. Det er tross alt arbeidsveien eller skoleveien for mange av oss. Og ikke alle får retten til skoleskyss engang ,men må gå der biler manøvrerer seg mellom asfaltsprekker og høl…

Det er mange temaer å ta opp.

Framover mot valget vil du møte oss som står på valglistene, rundt omkring. Snakk med oss, gi oss dine synspunkter og spør oss.  I mellomtida ønskes alle en god sommer🌞

Les også..

Thomas Bye

Høyaktuell teaterforestilling på kulturfestivalen

Lørdag 3. august kl. 18.00 blir det en teaterforestilling på ...
Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars 16. dialektkviss

Oddvar sender oss fortsatt dialektord som vi kan lage kvisser ...
Vassfarplassen

Bli med Sør-Aurdal Historielag på tur til:BEKJENTGJØRELSE 

Vassfaret og Vassfarplassen lørdag 31. august 2024. Det går buss ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Bautahaugen lørdag 6. juli

Temaet denne lørdagen på Bautahaugen var plantefarging, hvilket var veldig ...
Kniv

Bautahaugen lørdag 13. juliBEKJENTGJØRELSE 

Tema: KNIVMAKING med Bjørn Michaelsen. Få med deg sommerutstillinga «Bare ...
Framdriftsplan

Mange private avløpsanlegg må oppgraderes

Sør-Aurdal kommune er i gang med kartlegging av alle private ...