Overcity

Overcity med debut-album

Publisert av Arne Heimestøl 02.06.2023. Sist oppdatert 02.06.2023.

Bandet med det kledelige navnet Overcity består av Christian Østeng Fanzèn – vokal og bass, Iver Armand Tandsether – gitar og hedølen Ola Øverby – trommer.

Gikk sammen på musikklinje

– Vi bestemte oss for å lage et band da vi gikk på musikklinja på Gjøvik back in the days! Det var i forbindelse med Operasjon Dagsverk, da vi var mest gira på å spille en konsert for å skaffe de pengene, forteller Ola. – Det gjorde vi, lagde låtene på to dager og spilte konsert på OD-dagen! Det var moro, og så la vi jo egentlig bandet på is i 3–4 år. Hehe! 

Møttes igjen

– Noen studerte i Trondheim og andre i Oslo, og vi var opptatte med forskjellige andre band og studier. Så kom pandemien.

– Bandet møttes på et øvingsrom i tre dager (nesten i strekk) for å bare lage noen låter. Det resulterte i sikkert 30 idéer, som vi konkretiserte ned til 17 låter som vi gikk i studio for å spille inn.

Overcity
Overcity i gang igjen

På gamlemåten

Studio Paradiso heter det der vi spilte inn musikken, et veldig kult studio i Oslo, der det fortsatt er mulig å spille inn på teip eller bånd på «gamlemåten» for å få det vi synes er det kuleste lyden, særlig trommer låter helt fantastisk på teip, forteller trommisen i bandet.

På gamlemåten
På gamlemåten

Se glimt fra innspillinga:

Fikk platekontrakt

– Noe vi egentlig anså som et overskuddsprosjekt bare for moro, syntes vi ble så bra at vi måtte sjekke om noen ville jobbe med denne musikken. Vi fikk god respons fra flere plateselskaper, helt til Jansen Records (9am records) slo til! Veldig stas for oss! sier Ola.

– Da tenkte vi at vi måtte gjøre platen skikkelig og fikk med Lars Horntveth til å arrangere strykeorkester til låta ‘Beautyful Feels’ som er focus track på albumet. Det ble spilt inn over Skype med et fantastisk orkester som heter Fame´s Project fra Makedonia. 

Sofie Tollefsbøl frå Fieh er med og synger refrenget på låta, ‘The Outkast’. Og vi er veldig fornøyde og glade over å endelig gi ut dette debut-albumet! 

Les også..

Hilmar Bussi

Arrangement på biblioteket i marsKUNNGJERING 

Marit Hougsrud I mars er det fleire arrangement på biblioteket. ...
Hedalen kunst- og husflidslag

StrikkekaféBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til strikkekafé på Fjellsyn tirsdag 5. mars kl. 19.00. ...
Torgeir Onstad og Toralf Baldersheim. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Den kulturelle spaserstokkenBEKJENTGJØRELSE 

Torsdag 7. mars kl. 14.00 kommer Torgeir Onstad og Toralf ...
Marit Hougsrud

Evaluering etter «Hans»

Statsforvalterens evalueringsrapport fra uværet «Hans» er ferdig. Les mer om ...
Bjørn Lien

Liten økning i sykefraværet i Innlandet

Det legemeldte sykefraværet i Innlandet var på 6,2 prosent i ...
Gaupe. Foto: Karl Jensen

Ny rovdyrpolitikk

Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk - lokallag FNR Valdres hadde årsmøte den ...