Overcity

Overcity med debut-album

Publisert av Arne Heimestøl 02.06.2023. Sist oppdatert 02.06.2023.

Bandet med det kledelige navnet Overcity består av Christian Østeng Fanzèn – vokal og bass, Iver Armand Tandsether – gitar og hedølen Ola Øverby – trommer.

Gikk sammen på musikklinje

– Vi bestemte oss for å lage et band da vi gikk på musikklinja på Gjøvik back in the days! Det var i forbindelse med Operasjon Dagsverk, da vi var mest gira på å spille en konsert for å skaffe de pengene, forteller Ola. – Det gjorde vi, lagde låtene på to dager og spilte konsert på OD-dagen! Det var moro, og så la vi jo egentlig bandet på is i 3–4 år. Hehe! 

Møttes igjen

– Noen studerte i Trondheim og andre i Oslo, og vi var opptatte med forskjellige andre band og studier. Så kom pandemien.

– Bandet møttes på et øvingsrom i tre dager (nesten i strekk) for å bare lage noen låter. Det resulterte i sikkert 30 idéer, som vi konkretiserte ned til 17 låter som vi gikk i studio for å spille inn.

Overcity
Overcity i gang igjen

På gamlemåten

Studio Paradiso heter det der vi spilte inn musikken, et veldig kult studio i Oslo, der det fortsatt er mulig å spille inn på teip eller bånd på «gamlemåten» for å få det vi synes er det kuleste lyden, særlig trommer låter helt fantastisk på teip, forteller trommisen i bandet.

På gamlemåten
På gamlemåten

Se glimt fra innspillinga:

Fikk platekontrakt

– Noe vi egentlig anså som et overskuddsprosjekt bare for moro, syntes vi ble så bra at vi måtte sjekke om noen ville jobbe med denne musikken. Vi fikk god respons fra flere plateselskaper, helt til Jansen Records (9am records) slo til! Veldig stas for oss! sier Ola.

– Da tenkte vi at vi måtte gjøre platen skikkelig og fikk med Lars Horntveth til å arrangere strykeorkester til låta ‘Beautyful Feels’ som er focus track på albumet. Det ble spilt inn over Skype med et fantastisk orkester som heter Fame´s Project fra Makedonia. 

Sofie Tollefsbøl frå Fieh er med og synger refrenget på låta, ‘The Outkast’. Og vi er veldig fornøyde og glade over å endelig gi ut dette debut-albumet! 

Les også..

Foto: Arne G. Perlestenbakken

Barnedåp

Søndag 21. juli ble Lucas Leander Nerbye døpt i Hedalen ...
Bua på Aspholtbogsetra

Gå med oss onsdag 24. juliBEKJENTGJØRELSE 

Turmål: Fosstopp og Aspholtbogsetra Gåturen starter fra Bogbrua kl. 18.00. ...
Styrtregn

Mye nedbør

Tirsdag ettermiddag og kveld ventes lokalt svært kraftige regnbyger i ...
Billeangrep i Vidalen

Granbarkbilleangrep flere steder i Sør-Audal

Storstormen 19. november 2021 førte til store skader på skog ...
Molter

Bærnytt 2

Moltesesongen er i gang, i alle fall i lavereliggende strøk ...
Markedskart

Stor interesse for markedsdagen på Bagn

Valdrestunet Kjøpesenter, Mitt Sør-Aurdal, Circle K, Sør-Aurdal Frivilligsentral og andre ...