Sara Chohan, Mohammed Jaffer og Marit Hagadokken

Ny tannklinikk i Bagn

Publisert av Arne Heimestøl 28.05.2023. Sist oppdatert 26.05.2023.

Nå har det blitt lettere å få tannlege i nærområdet. Bagn tannklinikk åpnet sine dører 20. mars 2023. Klinikken har to tannleger og en tannhelsesekretær.

Sara Chohan er både tannlege og daglig leder ved tannklinikken. Hun har ti års erfaring innen privat og offentlig sektor. Chohan jobber tre dager i uken.

– Tannlege Mohammed Jaffer jobber deltid hos oss. Han har vært tannlege i snart sju år og er også utdannet radiograf, forteller Chohan. – Mohammed pendler mellom Oslo og Bagn og jobber foreløpig kun to dager i uka.

– Tannhelsesekretær Marit Hagadokken var tidligere tannhelsesekretær ved den offentlige klinikken Sør- Aurdal. Hun jobber 100 % hos oss i dag.

Bagn Tannklinikk holder til i Fossgård-bygget, Storebruvegen 78.
Bagn Tannklinikk holder til i Fossgård-bygget, Storebruvegen 78.

– Stort og sårt behov

– Hvorfor valgte dere å etablere dere i Bagn?

– Bakgrunnen for å åpne nettopp i Bagn er fordi jeg jobbet ved den offentlige klinikken Sør-Aurdal tannklinikk i 2020, sier Chohan.

– Da fikk jeg inntrykk av at det var et stort og sårt behov for flere tannleger i området. Det er veldig mange pasienter som sitter med en dårlig opplevelse hos tannlegen fra fortiden. Dette har vi kommet for å endre.

– Og så er det en mulighet for oss fra storbyen å komme oss vekk fra kaoset til rolige og naturlige omgivelser i Valdres.

Privat klinikk

Bagn Tannklinikk er en 100 % privat klinikk.

– Vi har foreløpig ingen offentlig avtale. Men som private tannleger har vi mulighet til å utføre behandlinger under Helfo-refusjoner for dem som har krav på dette. Dette kan bl.a. gjelde pasienter med tannkjøttsykdom, operasjoner av visdomstenner, gnisse-skader og slitasjer som påvirker pasientens tannhelse o.l. Pasienten betaler da kun en egenandel, resten dekker Helfo.

Rause åpningstider

– Vi har forståelse for at folk er på jobb og ikke alltid har muligheten til å ta seg fri for å komme seg til tannlegen. Derfor har vi lange åpningstider, mandag–fredag 09–18, tannlegevakt 18–20 og lørdager etter avtale. Søndager holder vi stengt.

– Klinikken har også åpent alle røde dager uten ekstra kostnad i tidsrommet 10–16. Utenom åpningstid gjelder det tannlegevakt på rød dag.

God tannhelse kan forebygge

– Vi prøver å strekke oss så langt vi kan for å hjelpe pasientene våre, sier Chohan, som legger til at tannhelse er utrolig viktig, for sunne tenner og tannkjøtt er en indikator på generell helse som kan påvirke flere aspekter av livene våre.

– En god tannhelse kan bidra til å forhindre tannråte, tannkjøttsykdommer og andre problemer som kan føre til smerte, ubehag og tap av tenner. I tillegg kan tannhelse ha en innvirkning på ernæring, tale, selvtillit og velvære.

– Å opprettholde god tannhelse kan bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer og andre medisinske tilstander.

– Minst én gang i året

– Hvor ofte bør en gå til tannlege?

– Vi anbefaler å gå til tannlegen minst en gang i året for rutine-undersøkelse og tannrens. Pasienter som har tannproblemer eller tannkjøttsykdom, trenger å besøke tannlegen oftere, etter anbefaling fra tannlegen.

– Siden vi er nyetablert klinikk, har vi kapasitet til å ta imot pasienter ganske så raskt når de først ringer. Pasientene må avtale timen sin på forhånd per telefon når de kommer til tannlegevakt, sier Chohan.

Les også..

Teinvassåsvegen

Nesbyen–Hedalen veglag orienterer

Det har kommet noen spørsmål til styret for veglaget angående ...
Hedalen.no

De mest leste nyhetsoppslagene

Google Site Kit gir opplysninger om hvor mange sidevisninger de ...
Tægerkorg

Bautahaugen lørdag 20. juliBEKJENTGJØRELSE 

Tema: TÆGERARBEID med Bjørg Elisabeth Berg. Få med deg sommerutstillinga ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 6

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Logo Hedalen idrettslag

Dans og turnBEKJENTGJØRELSE 

Vi fortsetter med dans til høsten, og denne gangen blir ...
De tre skolene i kommunen

Ny opplæringslov

Ny opplæringslov med forskrifter trer i kraft 1. august 2024. ...