Hedalen kulturfestival 2023

Hedalen kulturfestival 4.–6. august 2023

Publisert av Osvald Fossholm 26.03.2023. Sist oppdatert 25.03.2023.

Programmet er nå klart, og neste helg starter billettsalget!

Festivalen arrangeres på ulike kulturarenaer i bygda og starter fredag kveld med konsert i Hedalen stavkirke. I år kommer Ingrid Olava på besøk.

På dagtid lørdag er det familiedag på Bautahaugen samlinger der lag og foreninger i bygda bidrar til å lage en minnerik aktivitetsdag for hele familien. Dagen der avsluttes med en konsert for barn og voksne.

Scena ved Hedalen stadion blir satt opp igjen i løpet av våren, og lørdag kveld vil den bli benyttet som konsertarena. Lokale og nasjonale aktører holder konserter her denne kvelden. Arrangementet på lørdag kveld har 18-års aldersgrense.

Søndag er fokuset på Vassfaret. Dagen starter tidlig med «PoeSti» over Hedalsfjellet. En fem timers gåtur med gaiding, historiefortelling, diktopplesning og sang, mens man vandrer mot Vassfaret.

Samtidig som Poesti-følget vandrer over fjellet, er det familiedag på Skrukkefyllhaugen i Vassfaret med aktiviteter for alle generasjoner – og med fokus på naturen.

Dagen avsluttes med konsert med Løiten Sangforening.

Påskekonsert i Begnadalen kirke

Hedalen Kulturforum har utvidet sitt kulturelle tilbud og er glade for å kunne ønske velkommen til påskekonsert i Begnadalen kirke onsdag 5. april kl. 19.00.

Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen, to store navn i norsk og internasjonal jazz, tolker salmeskatten de begge vokste opp med. De to startet sitt samarbeid med Natt i Betlehem, innspilt i fødselskirken i 2008. I 2013 kom «Arven» hvor Slettahjell gjorde sitt utvalg i salmer og bedehussanger, det hun kaller sitt musikalske morsmål.

Siden har de to musikerne gjort en rekke konserter sammen og henter stadig mye av sitt repertoar i kirkerelatert musikk, men som de jazzmusikerne de er, henter de også musikk andre steder fra og lar det hele spille sammen i en helt egen musikant signatur som preger dette samarbeidet.

Tord Gustavsen og Solveig Slettahjell

Les også..

Skogbrann

Økende skogbrannfare

Tørke medfører betydelig økt fare for brann i skog og ...
Mobiltelefon

Test av Nødvarsel

Onsdag 14. juni klokken 12 testes Nødvarsel på mobil og ...
Fønhuskoia. Foto: Sigrid Haugen

Dugnadsuke på Fønhuskoia – blir du med?BEKJENTGJØRELSE 

Onsdag 14. – lørdag 17. juni blir det dugnadsuke på ...
Kommunedirektør Haakon Boie Ludvigsen og ordfører Marit Hougsrud

Innrømmer brudd på kommuneloven

Torsdag 23. mars var det møte i formannskapet. I innkallinga kunne ...
Fra bedriftsbesøket

Statsrådsbesøk

Onsdag 31. mai var olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) ...
Bjørn Lien

Stadig færre ledige i Innlandet

Ved utgangen av mai var 4 817 personer i Innlandet ...