2022-11-30-3.jpg

Bedriftsbesøk

Publisert av Cathrine Hagen 30.11.2022. Sist oppdatert 29.11.2022.

Lise Selnes, som er stortingsrepresentant og leder av Innlandet Arbeiderparti, kom sist uke til Valdres og Sør-Aurdal sammen med Synnøve Brenden, fylkessekretær i Innlandet. 

Møtte lokallag

De møtte torsdag opp i rakfisklokalet på Fagernes for å snakke med partilagene i Valdres-regionen. De fikk høre litt om hva vi i Valdres ønsker for vår region, hva vi sliter med, og hvordan dagens politiske situasjon påvirker oss. 

Piltingsrud gård

Etter møteslutt på Fagernes, tok vi turen ned til Sør-Aurdal og innkvarterte dem for natten på Piltingsrud gård. I vakkert vinterlandskap og fredelige omgivelser fikk de en god natts søvn. Før det ble en god frokost med lokale matvarer på kjøkkenet hos bonden Rasmus.

Rasmus Piltingsrud, Lise Selnes, Inger Lise Damslora og Synnøve Brenden

Han inntok frokost sammen med oss og fortalte historien om gården, dagens drift og om sine tanker om hvordan han ønsket å drive gården som turiststed. 

Etter frokosten fikk vi en presentasjon over framtidsplaner for utvidelse av dagens konsept og en omvisning på låven som brukes til selskaper, bryllup, konserter og teater. 

Rasmus Piltingsrud, Lise Selnes, Synnøve Brenden og Inger Lise Damslora

Fekjær psykiatriske senter

Neste stopp ble i Hedalen. Fekjær psykiatriske behandlingssted, er et unikt sted bygd opp av Elling Fekjær på gården han sjøl er født. 

I Fekjær behandler de unge mennesker som har fått altfor tung bagasje tidlig i livet. Vi fikk høre om det profesjonelle apperatet de har bygd opp i årenes løp. Hvordan mestring av hverdagsrutiner er en del av behandlingen og om skolestua som gir brukerene mulighet til utdanning. 

Fekjær er en velfungerende bedrift som tar sin profesjon høyst alvorlig og som setter pasientene først. Historiene vi har fått med oss derfra, har gitt rom for ettertanke og et brennende ønske om at stedet skal få politiske løfter som gir dem mulighet til å videreføre sin gjerning.

Psykiatrien trenger Fekjær. 

Fra venstre Institusjonssjef Elling Fekjær, klinikksjef Tor Anders Perlestenbakken, fylkessekretær Innlandet Arbeiderparti Synnøve Brenden, Leder i Sør-Aurdal Arbeiderparti Cathrine Hagen, Stortingsrepresentant Lise Selnes, Inger Lise og Magne Damslora fra lokallaget og enhetsleder Vibeke Finnøen
Fra venstre Institusjonssjef Elling Fekjær, klinikksjef Tor Anders Perlestenbakken, fylkessekretær Innlandet Arbeiderparti Synnøve Brenden, Leder i Sør-Aurdal Arbeiderparti Cathrine Hagen, Stortingsrepresentant Lise Selnes, Inger Lise og Magne Damslora fra lokallaget og enhetsleder Vibeke Finnøen

Joker’n i Begnadalen

Siste stopp med gjestene våre ble på Joker’n i Begnadalen. Vi vil at lokalbutikken skal bestå. Siv fortalte grundig om hvordan strømprisene har rammet dagliglivet på Joker’n. 

Hvor vanskelig det er for en bedrift som må bruke strøm døgnet rundt å spare på forbruket. 

 Siv er ei real stå-på-dame som gir kundene mye ekstraservice. Og butikken er åpen 7 dager i uka. 

Vi som har vært innom hos Siv & co på denne runden, har ihvertfall fått innsikt i lokalbutikkens betydning i bygdesamfunnet. 

Lise tok helgehandelen sin i Begnadalen. Det bør vi andre gjøre også! 

Lise og Siv
Siv tok helgehandelen på Joker

Samarbeid

Sør-Aurdal Arbeiderparti har satt pris på besøket fra Lise og Synnøve. Vi er sikre på at de vil jobbe sammen med oss og for oss.

Og vi er veldig glad for at Arbeiderpartiene i Valdres kan samarbeide så godt. Vi ønsker å løfte vår region sammen. 

Les også..

Knut Digene

– Regnet berger førsteslåtten

I Hedalen var det en svært tørr mai måned fram ...
Næringseiendom

Næringseiendom til salgs, Hedalen i ValdresANNONSE 

Næringseiendom med god beliggenhet i søndre del av Hedalen i ...
Busufjellet Foto: Leikny H. Nordby

Stolpejakten 2024

Hedalen idrettslag har også i år satt ut 30 stolper, ...
Oppi åsen

Gå med oss onsdag 29. maiBEKJENTGJØRELSE 

Nå i den lyse årstida starter vi gåturene kl. 18.00, ...
Den kulturelle spaserstokken

Teaterforestilling i Den kulturelle spaserstokkenBEKJENTGJØRELSE 

"Gunnar på Mo" Med humor, dans og sang tar Camp ...
Olav Kristian Huseby. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Folketallsutviklingen i Sør-AurdalYTRING 

Folketallsutviklingen er spennende lesning og viser at de forskjellige områdene ...