Etter stormen og oppryddinga

Noen tanker rundt 19. november 2021YTRING 

Publisert av Ingvild Aaserud 17.11.2022. Sist oppdatert 15.11.2022.

Hvem hadde trodd at den 19. november 2021 skulle bli en slags merkedag? Egentlig en tid man venter på vinteren, det er mørkt klokka 15 og kulda begynner å snike seg inn. 

Veden er klargjort og man har forberedt seg på at nå må man snart begynne å brøyte. Men 19. november ble en dag man skulle kjenne på følelser og se ting man aldri skulle tro man skulle få se, få tanker man aldri har vært i nærheten av å tenke.

Håpløshet, sorg på en rar måte, redd, maktesløs, alle disse følelsene som gjør deg sårbar, som gjør at det virket uoverkommelig det som hadde skjedd og som øynene fortsatt ikke forstod.

Foto: Ingvild Aaserud

Men oppi det hele måtte man finne løsninger, holde motet oppe og tenke at dette får vi til! Alle snudde seg rundt, sakte men sikkert skulle man få ta livet og dalen tilbake.

Et år med masse inntrykk. Det har vært vanskelig å forklare andre utenforstående hva som faktisk har skjedd og hvordan dette har påvirket oss. Motorsager har gått jevnt og trutt gjennom hele dalen til alle døgnets tider. 

Hogstmaskiner, mange hogstmaskiner, dag ut og dag inn jobber seg igjennom dalsidene, de er der når du legger deg, og de er der jammen meg når du står opp også. 

For en innsats!! Ære være dem for jobben de gjør.

En stille dugnad har pågått fra den 19. november. Alle holder på, for sakte å reise seg igjen. Kanskje vi har blitt litt sterkere, sett at vi greide jammen dette også.

Foto: Ingvild Aaserud

Ved å kjøre gjennom Hedalen blir man påminnet om at arbeidet er langt fra ferdig, og man ser tydelig de herjinger Hedalen ble utsatt for.  Dalsidene har blitt skrelt som med en hårklipper, og øynene og hodet greier fortsatt ikke å ta helt innover seg hva som faktisk skjedde.

Oppi alt, er tanken på at det «det gikk jo bra» der, ingen skadet, heller ikke under oppryddingen. Heldigvis.

Men, tankene kommer alltid til å være der, en merkelig sorg man kjenner på, man blir trøstet av alle lys fra skogsmaskinene og lyden av motorsager. Sakte men sikkert reiser man seg igjen.

Men merkedagen forblir den 19. november 2021 – Hvem hadde trodd!

Les også..

Elling Goplerud

Gamle bjørnehistorier fra Hedalen – del 2 av 6

På bjørnestillingen i Plomtjerndalen skjøt far flere bjørner på åte. ...
Flatskred ved Rennsjøen Foto: Arne Ivar Hansen

Flakskred

– Dette bildet tok jeg 100 m fra løypa opp ...
Bedehuset

Hedalen misjonsforeningBEKJENTGJØRELSE 

har møte på Bedehuset onsdag 17. april kl. 19.00. Denne ...
Svein Lie. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Hedalsdialekta igjenYTRING 

Det var jo både artig og hyggelig å se kommentaren ...
Skjermdropp av ICE sitt dekningskart for 5G.

ICE bygger 5G

– Ice har per i dag god 4G-dekning i Sør-Aurdal ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den lyse veien

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...