Illustrasjonsbilde fra Hellsenningen. Foto: Per_Otto Nedrelid

Hellsenningen Hyttelag feirer 50 årYTRING 

Publisert av Per Otto Nedrelid 02.04.2022. Sist oppdatert 31.03.2022.

Hellsenningen Hyttelag fylte 50 år 10. april 2021. På årsmøte i 2020 ble det besluttet å feire 50-årsdagen med en skikkelig jubileumsfest i august 2021. 

Men Covid satt en stopper for feiring i fjor, og jubileumsfesten ble utsatt et år. Og i år er vi optimister. Styret i Hellsenningen Hyttelag har derfor planlagt jubileumsfest for medlemmene lørdag 13. august.

Hellsenningen Hyttelag ble stiftet påsken 1971, som også var en vinter med svært lite snø. Medlemmene kom fra hyttene rundt Hellsenningen, som ble oppført fra 1963 og i de neste årene.

Erik Nerbye hadde lagt ut ca. 50 tomter med bygslingskontrakt rundt Hellsenningen. «De gamle» hyttene sør og øst for Hellsenningen ble bygget i denne perioden. Det var enkle hytter med utedo og parafinlamper.

På sommeren var hyttelivet ganske behagelig, til tross for enkel standard. Men om vinteren måtte hytteboerne først gå på ski fra nærmeste vei til hytta – noen gikk bortimot en kilometer – før de kunne måke bort snøen rundt inngangsdør og foran skjul og endelig komme seg inn i hytta. Med –10 grader inne i hytta ble det mange lange kvelder foran ovnen og peisen. Men vi trivdes, vi har blitt i Hedalsfjellet og vi trives fortsatt.  Mange av hyttene eies faktisk av de som kom til Hedalsfjellet som små barn på 60-tallet.

I påsken 1971 var de fleste hytteboere rundt Hellsenningen samlet til Bjønnesturennet, som var et populært påskeskirenn på begynnelsen av 70-tallet.

Da – som nå – var selvfølgelig hytteboerne opptatt av å gjøre hyttetilværelsen så behagelig som mulig.  Derfor dreide fort praten i retning av mulighet for strøm på hyttene. Enighet om å utrede mulighet for å få lagt inn strøm i hyttene, var en av de viktigste årsakene til at Hellsenningen Hyttelag ble stiftet påsken 1971. Det har vært mange runder før de første gamle hytten kunne kople seg på strømnettet i 2005.

Hellsenningen Hyttelags formål er å ivareta hytteeiernes interesser ovenfor kommunale myndigheter, grunneiere og andre aktuelle interessepartnere, samt etablere best mulig samarbeide med disse.

I disse 50 årene har hyttelaget og medlemmene engasjert seg i utvikling av infrastruktur og andre forhold av betydning for et godt hytteliv. De viktigste temaene har vært forhold til grunneier, bygda, veistandard, vannkvalitet, telefon (fra behov for telefonkiosk i området til dårlig 4G-dekning) og årsmøtene.

Årsmøtene avsluttes alltid med servering av mat og drikke og er en hyggelig måte å bli bedre kjent med sine hyttenaboer på. Nå – i året for feiring av 50 års jubileet – er de viktigste sakene kommunikasjon med medlemmer, saker i Sør-Aurdal Hytteforum, internett og fiber og nye hyttefelt i området.

Og selvfølgelig planlegging av jubileumsfesten. Den skal holdes lørdag 13. august, på nabohytta til møtestedet for det første årsmøtet, med lokal underholdning og servering av god mat.

Invitasjon blir sendt ut i god tid før sommerferien og vi håper på godt fremmøte og en hyggelig kveld.

Bilder fra Bjønnesturennet

Les også..

Foto: Arne G. Perlestenbakken

Barnedåp

Søndag 21. juli ble Lucas Leander Nerbye døpt i Hedalen ...
Bua på Aspholtbogsetra

Gå med oss onsdag 24. juliBEKJENTGJØRELSE 

Turmål: Fosstopp og Aspholtbogsetra Gåturen starter fra Bogbrua kl. 18.00. ...
Styrtregn

Mye nedbør

Tirsdag ettermiddag og kveld ventes lokalt svært kraftige regnbyger i ...
Billeangrep i Vidalen

Granbarkbilleangrep flere steder i Sør-Audal

Storstormen 19. november 2021 førte til store skader på skog ...
Molter

Bærnytt 2

Moltesesongen er i gang, i alle fall i lavereliggende strøk ...
Markedskart

Stor interesse for markedsdagen på Bagn

Valdrestunet Kjøpesenter, Mitt Sør-Aurdal, Circle K, Sør-Aurdal Frivilligsentral og andre ...