Svein Erik Wold (Sp)

Kommuneloven, offentligloven, Senterpartiet og bolystYTRING 

Publisert av Solveig Lie 15.03.2022. Sist oppdatert 17.03.2022.

Det vises til Svein Erik Wolds uttalelser om bolyst i kommunen og hans forhold til kommuneloven, offentligloven og lokal presse. (Jfr.)

I alle små og store kommuner i Norge har vi et representativt kommunestyre som velges av oss som bor i kommunen. Vi stoler på politikerne våre, og at de skal gjøre gode vedtak som er til det beste for oss alle. Og for å gjøre det – må vi som velgere vite hva vi stemmer på. Da må politikerne våre ha åpne prosesser.
Det ser ut til å være et problem for Sør-Aurdal til tider.

Dessverre har det vært en slags tradisjon for at det i Sør-Aurdal kommunestyre/administrasjon er mer hemmelighold enn det som trengs. I flere saker ser det ut som om man prøver å unngå diskusjon.

I dette tilfellet er det Hedalen.no som har opplyst om feil som er gjort i henhold til kommuneloven og offentligloven. Redaktøren ble nektet innsyn i aktuelle dokumenter. Noe han hadde lovhjemmel for. Tidligere har det vært opplyst om lukkede møter uten at dette har vært forankret i lov.

Når gruppeleder i Senterpartiet skyter på pressa grunnet egne feil – da er vi et sted vi ikke ønsker å være, og et sted vi heller ikke kan sammenligne oss med. For her i Norge har vi fri og uavhengig presse. Så det Wold oppnår med sparket til Hedalen.no – er i høyeste grad ødeleggende for ham selv og ikke minst for partiet.

Alle politikere i Sør-Aurdal burde vært svært fornøyd med at Hedalen.no peker på feil lovanvendelse. For det kan det læres av. Ingen kan alt.

Men hvis det brukes «mange dagsverk» på å svare pressa her i lille Sør-Aurdal, kan det være et problem med tidsbruk. Pressa er tross alt en liten og oversiktlig bygdeavis. Samt en tynn flis som dekker valdres-regionen.

Det Hedalen.no er mest kjent for, er å spre bred informasjon om kommunen og som kan åpne for diskusjon.

På den måten kan en liten bygdeavis være en sikker og god kanal om informasjon til innbyggerne, og ikke minst til nye innbyggere som ønsker å bosette seg her. Og det er veldig god PR for Sør-Aurdal kommune.

Hva i all verden hadde vi visst uten Hedalen.no?

solveiglie1@gmail.com
97114530

Les også..

Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Løype fra Jevnlismyra

Nykjørte løyperBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag kl. 14.10: Rolf Gunnar har kjørt løype fra Jevnlismyra ...
Skitur torsdag

Siste vinterleirskoleuke

Denne uka hadde Vassfaret leirskole sin siste uke med vinterleirskole. ...
Mellombygget

– Arbeidene går godt framover

Bygningsingeniør Oddleiv Juvkam forteller at flere anbud på opprusting av ...