Møte i Begnadalen

Oppfordret til optimisme

Publisert av Arne Heimestøl 02.12.2021. Sist oppdatert 02.12.2021.

Tirsdag kveld møttes skogeiere, representanter fra Viken skog, Sør-Aurdal skogeierlag, Sør-Aurdal kommune og Skogbrand forsikringsselskap til møte i samfunnshuset i Begnadalen. Vaktmester Magne Damslora hadde satt ut 40 stoler, men måtte hente fram 100 til.

For tidlig å annonsere en eventuell tiltakspakke

Ordfører Marit Hougsrud ønsket velkommen. – Det er hyggelig at så mange har møtt fram her i kveld – selv om det kunne ha vært hyggeligere omstendigheter som var bakgrunn for møtet, sa Hougsrud før hun kort orienterte om hva kommunen har gjort etter storstormen 19. november.

Noen tiltakspakke kunne hun ikke annonsere nå. Et omfattende samarbeid mellom berørte kommuner, fylker og statsforvaltere må til før en kan få svar på om det kommer hjelp fra sentrale myndigheter.

Skogbrand ga en grundig orientering om forsikringsselskapets stormforsikring. Se oppslag Hedalen.no publiserte 30. november. Ca. halvparten av skogarealet i Sør-Aurdal har denne typen forsikring.

– Omfattende opprydding

Lars Haug fra Viken skog hadde ordet til slutt. Han minte skogbrukerne om at det er svært viktig å tenke sikkerhet i oppryddingsarbeidet som nå gjennomføres. All ordinær hogst i området er stoppet, og all kapasitet vil bli satt inn i oppryddingsarbeidet.

Maskiner fra nærliggende områder vil også bli dirigert til Sør-Aurdal, så snart det er praktisk mulig.  Det er allerede kommet et par ekstra maskiner til vårt område, og flere kommer etter hvert.

Arbeidene vil bli utført i tråd med vedtatte prioriteringer. – Noen vil komme i gang tidlig med avvirkning, og noen må vente, sa Haug, som la til godt samarbeid mellom de mange aktørene som vil bli berørt av oppryddingsarbeidet, vil være svært viktig.

Haug la ikke skjul på at han er optimist midt oppe i katastrofen som har rammet skogbruket hardt. Se videointervjuet nedenfor.

Les også..

Tårnagenter

Kirkene i Sør-AurdalBEKJENTGJØRELSE 

Husk felles Tårnagent- og Lys Våken-helg 18.–19. februar for Hedalen ...
Hedalenen helselag sin logo

Gå med ossBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag 8. februar møtes vi ved Kroken kl. 11.00. Vi ...
Begnadalen kirkes barnekor

Lyst til å synge i kor?BEKJENTGJØRELSE 

Begnadalen kirkes barnekor starter opp igjen med første øvelse tirsdag ...
Ragnar Garli

Trenger vi TPK?YTRING 

I en periode der de store verdensbegivenhetene påvirker dagliglivet i ...
Jønnes

Verdien av privat næringsliv – vår velferdYTRING 

Industrien og de private bedriftene i Innlandet vet bedre enn ...
Hedalen kunst- og husflidslag

StrikkekaféBEKJENTGJØRELSE 

Hobby/strikkekafe på Fjellsyn tirsdag 7. februar kl. 19.00 til 21.00.