Senterpartiets logo

Fem gode grunner til å stemme SenterpartietYTRING 

Publisert av Sør-Aurdal Senterparti 07.09.2021. Sist oppdatert 06.09.2021.
  1. Klimapolitikk: Senterpartiet har en praktisk og realistisk klimapolitikk. Overordnet stiller Sp seg bak målsettingene i Parisavtalen. Videre må tiltakene som settes inn, være rettferdige og realistiske. Vi må forene klimatiltak, verdiskaping og geografisk og sosial rettferdighet dersom vi skal nå klimamålene våre.

    Senterpartiet vil ha et aktivt skogbruk, jobbe for fangst og lagring av CO2, vil elektrifisere eller innføre hydrogentog på jernbanestrekninger som går på diesel, vil etablere et eget CO2 fond for nærings- og tungtransport.

  2. Nær folk i hele Norge: Helsevesen, politi og brannvesen må være nær folk i hele Norge. Vi vil at grupper av distriktskommuner som skårer lavt på næringsutvikling skal kunne inngå avtaler med staten etter samme mønster av byvekstavtalene, slik at næringsutvikling kan skje over hele landet.

    I tillegg ønsker Senterpartiet å flytte flere statlige arbeidsplasser ut i distriktet.

  3. Norsk mat: Senterpartiet mener vi må satse på fisk, korn, kjøtt og melk i hele Norge. Norsk matproduksjon skaper mange arbeidsplasser i distriktene.

    Vi må ha en større grad av selvforsyning. Å kjøpe norsk, kortreist mat er også noe av det mest klimavennlige vi kan gjøre, og Senterpartiet vil derfor ikke legge avgifter på for eksempel norsk kjøtt. Senterpartiet vil ha et sterkt og framtidsrettet norsk landbruk.

  4. Lokaldemokrati: Kort avstand og nær kontakt mellom folk og folkevalgte i både kommune, fylke og stat er viktig. Senterpartiet vil ha et levende folkestyre og stor tillit til de folkevalgte. Vi vil ha så mye som mulig av forvaltninga lokalt. 

  5. Kommune- og fylkesøkonomi: Senterpartiet vil styrke økonomien til kommunene og fylkeskommunene for å sikre gode tjenester. I dag er mange fordelingsnøkler dreid mer mot innbyggertall. Et eksempel er fordelingen til fylkesveier til Innlandet fylkeskommune.

    Her blir det ikke fordelt pr. meter med vei, men antall innbyggere har mer å si enn før. Innlandet, Valdres og Sør-Aurdal taper på dette. Senterpartiet vil arbeide for mer rettferdige fordelingsnøkler.

Senterpartiet er et godt valg for en kommune som Sør-Aurdal!  

Sør-Aurdal Senterparti

Les også..

Ellen Oddveig Rudi. Foto: Arne Heimestøl

Preken skjærtorsdag – kysset

En gang, for lenge siden, i et land langt borte ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 4

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Øverby-brødrene og Martin Aaslie Foto: Osvald Fossholm

Skiskyting

Sist uke var Øverby-brødrene innom Hedalsheimen. Her fikk de hilse ...
Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...