Sør-Aurdal Energi

Sør-Aurdal Energi

Publisert av Arne Heimestøl 31.08.2021. Sist oppdatert 30.08.2021.

17. august var det ordinær generalforsamling i Sør-Aurdal Energi AS. På generalforsamlingen ble det stemt for 1015 av 7122 aksjer i selskapet. De tre største aksjonærene i SAE er Marit Hougsrud, Sør-Aurdal kommune og Hedalsfjella.

Sør Aurdal Energi eier og driver infrastruktur for distribusjon av elektrisk kraft i Sør-Aurdal kommune og Liagrenda i Nord-Aurdal.

Selskapets økonomiske utvikling

På Proff.no finner vi oversikt over selskapets økonomiske utvikling i tidsrommet 2015–2019. I 2018 ble likviditetsgraden bedømt som tilfredsstillende, lønnsomheten var svak, men soliditeten ble karakterisert som meget god.

Nettleien vil trolig øke

Vi har stilt styreleder Olaf Søbekkseter noen spørsmål.

Hvordan mener styret nettleia i selskapet kommer til å utvikle seg?

– Det er vedtatt nye retningslinjer for utforming av tariffer for nettleien, som skal ha virkning fra 2022. Vi er ikke ferdige med modellering av disse, men forventer ikke vesentlig omfordeling av nettleien mellom kundegruppene.

Tariffene er ikke endret siden 2014, med unntak for den «rabatt» som statsstøtte til tariffutjevning har medført for 2021.

Samlet nettleie vil, uten politiske virkemidler (det er håp om en utjevning til lik nettleie for hele landet, etter hvert), sannsynligvis øke noe over tid, i takt med bransjens økende kostnader. Eksempelvis har kostnader til driftsmidler økt betraktelig gjennom det siste året.

Utbytte

Er det planer om å betale utbytte til aksjonærene i årene som kommer?

– Forutsetningen for å utbetale utbytte henger sammen med disponering av selskapets netto årsresultat. Styret har ment, og fått eiernes aksept (flertall) for at det ikke bør utbetales utbytte i en periode på 5 år fra og med 2017.

Begrunnelsen har vært at styret ikke finner det riktig å finansiere utbyttet med «lånte penger» i en periode hvor selskapet har store forutsigbare kostnader med rehabilitering av gammelt nett.

Styret har lagt fram for eierne en investeringsplan i skisse for likviditetsutvikling, hvor det antydes mål om å utbetale utbytte som dekker potensiell formuesskatt på aksjene. Formuesskatt på aksjer som ikke gir utbytte, oppleves som reell kostnad (forutsetter at aksjonæren er i skatteposisjon), og kan oppleves som ekstra nettleie.

Les også..

Renovering av skolen

Kostnadssprekk på rehabilitering av skolen

Omfattende rehabilitering av Hedalen barne- og ungdomsskole er satt i ...
Fra 17. mai 2016

Hilsen til bygdefolket fra årets 17. mai-komité.

Med bakgrunn i pågående renovering av Hedalen skole vil årets ...
Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...