Eivind Olmhus

Ny prosjektleder for bolystprosjektetYTRING 

Publisert av Eivind Olmhus, prosjektleiar i bulystprosjektet 07.08.2021. Sist oppdatert 06.08.2021.

Mitt navn er Eivind Olmhus, og denne uka starter jeg som prosjektleder for bolystprosjektet Mitt Sør-Aurdal SA. Foreløpig føler jeg meg mest som tilflytter, men jeg håper å kunne kalle meg bygdeutvikler i løpet av de neste to årene.

Det er akkurat 12 år siden jeg flytta ut for å gå på videregående på Gjøvik, men tilknytningen til hjemplassen har alltid vært sterk, sammen med et brennende ønske om at det skal bli lettere å velge Sør-Aurdal som bosted for unge som vil etablere seg.

Jeg skal jobbe 80 % i bolystprosjektet som er et samvirke finansiert av kommuna, innlandet og privat næringsliv. Altså er jeg ikke kommunalt ansatt som mange har trodd, men er ansatt av organisasjonen Mitt Sør-Aurdal SA.

Jeg er opptatt av å prøve å tenke nytt, og vil ha et fokus på de unge som allerede bor i kommuna og de som ønsker å flytte hit for å etablere seg. Et fokus jeg selv har savnet.

En av de største fordommene mot bygda, som jeg selv delte inntil i vår, er at det bor få unge i distriktet. Det er riktignok flere over enn under 40 år i kommuna, men inntrykket mitt var at det står verre til enn det det faktisk gjør. Jeg har møtt flere med dette inntrykket og mener derfor at dette bildet må nyanseres.

En annen fordom, som jeg trodde jeg skulle møte, var at folk skulle synes det var rart, eller bakstreversk å flytte “hjem til bygda”. Det er det heldigvis veldig lite av. 

Sør-Aurdal har flere klare utfordringer, som for eksempel tilgang på boliger og bredde i arbeidstilbud. Men disse finnes også hos de aller fleste distriktskommuner i Norge. Et perspektiv som er viktig for meg å ta med i regninga. Sør-Aurdal har også mange styrker som kanskje får mindre fokus enn det fortjener.

Og for meg er det det der nøkkelen i bygdeutvikling ligger. Alt det positive som gjør at folk velger å bo i Sør-Aurdal, må vises bedre frem, samtidig som man jobber med utfordringene litt i bakgrunnen. For folk velger jo å bo og flytte til Sør-Aurdal.

Akkurat hva et bolystprosjekt er, eller skal være, er det ingen definisjon på. Jeg og styret er derfor avhengig av innspill fra de som bor og ønsker å bo i kommuna. Jeg skal jobbe for at både mitt, ditt og alles Sør-Aurdal blir et mer attraktivt sted å bo.

Eivind Olmhus
Prosjektleder i Mitt Sør-Aurdal SA
Tlf. 480 030 48 Epost: post@mittsoraurdal.no

(Ytringa er, med tillatelse fra Eivind Olmhus, saksa fra https://mittsoraurdal.no)

Les også..

Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...
Ola Sukke

Om å spenne inn livreimaYTRING 

Håkon Sukke har oppfordra oss til å publisere ein artikkel ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Plagiert saksframstilling?

Forslag til alkoholpolitisk handlingsplan for kommunen skal behandles av formannskapet ...