Idrett er viktig på Fekjær psykiatriske senter

Nye innbyggere kommer til Hedalen

Publisert av Arne Heimestøl 15.06.2021. Sist oppdatert 15.06.2021.

For en tid siden lyste Fekjær psykiatriske senter ut 12 nye stillinger fordi senteret utvider. Samtlige stillinger er nå besatt, og de fleste nytilsatte flytter til Hedalen i løpet av sommeren. Alle de nyansatte har fått seg bolig i bygda.

Dette gjør at Hedalen og Sør-Aurdal får en solid vekst i folketallet. – Ja, én av de nytilsatte flytter med samboer og sin sønn på 1 år. Sønnen har fått plass i Hedalen naturbarnehage, forteller institusjonssjef Elling Fekjær til Hedalen.no.

Fekjær har nå ansatt i alt 13 nye medarbeidere. De fleste begynner 16. august. Det vil bli avholdt et introduksjonsprogram for de nytilsatte.

Nye medarbeidere med høy utdanning

Elling forteller at de nyansatte i fagstillingene har bachelor eller mastergrad i enten sykepleie, vernepleie, sosionom eller idrettsvitenskap. I tillegg er det ansatt to psykologer og én psykiater.

Nyopprettet stilling for faglært kokk og sekretær er også besatt. – Når en utlyser stillinger som krever spesiell kompetanse, er det alltid spennende å se om kompetente søkere viser interesse, og interessen har vært enestående, sier Elling.

– Alle de ca. 50 som arbeider ved Fekjær i dag, er motiverte for å ta vel i mot sine nye kollegaer. Både tillitsvalgte og AMU forbereder seg på et større arbeidsmiljø.

Ta vel imot nye innbyggere

– Sør-Aurdal og Hedalen har et rikt kulturliv og mange ulike lag- og foreninger. Skal nye folk slå røtter for å bli i Sør-Aurdal over tid, er det ikke nok med å ha det bra på jobb, men fritida skal fylles med gode aktiviteter. Jeg er sikker på at bygda vil ta godt i mot sine nye sambygdinger, sier Elling.

Les også..

Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Løype fra Jevnlismyra

Nykjørte løyperBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag kl. 14.10: Rolf Gunnar har kjørt løype fra Jevnlismyra ...
Skitur torsdag

Siste vinterleirskoleuke

Denne uka hadde Vassfaret leirskole sin siste uke med vinterleirskole. ...
Mellombygget

– Arbeidene går godt framover

Bygningsingeniør Oddleiv Juvkam forteller at flere anbud på opprusting av ...