Kommunen har kontroll på økonomien

God kontroll på økonomien

Publisert av Arne Heimestøl 02.06.2021. Sist oppdatert 01.06.2021.

Rapporten som økonomisjef Gry Langedrag Engelsen har vært saksbehandler for, viser at Sør-Aurdal kommune de fire første månedene i 2021 har brukt 2,6 millioner kroner mindre enn budsjettert.

Pandemien, og hvilke konsekvenser det knytter seg til den, skaper fortsatt en del usikkerhet.

Premieavviket er en annen post som ikke er så lett å forutsi. Premieavvik er differansen mellom innbetalt pensjonspremie og netto pensjonskostnad. Dersom denne differansen er positiv, blir den inntektsført i regnskapet. Hvis negativ, blir den utgiftsført.

Høyt sykefravær

I forordet til økonomirapporten leser vi at det har vært en liten nedgang i korttidsfraværet fra 3,17 % til 2,94 %. Langtidsfraværet har hatt en stigning fra 7,35 % til 9,41 %. Samlet har kommunens totale sykefravær økt fra 10,7 % til 12,35 %. Deler av dette fraværet tilskrives pandemien vi er inne i.

Økonomi

I revidert nasjonalbudsjett har regjeringen varslet at skatt og rammetilskudd vil øke med ca. 2 millioner kroner. Hoveddelen gjelder økt skatteinngang. Sammenlignet med april 2020 er det en økning på skatteinntektene på 12,3 %. Men når kommunen mottar økt skatt, reduseres inntekstutjevningen.

Eiendomsskatten ligger an til en økning på ca. 1 million kroner. Kommunen forventer at både renteinntekter og renteutgifter vil bli som budsjettert.

Covid-19

De fire første månedene har kommunen hatt en utgift på 900 000 kroner til forebygging / smittesporing / innleie i forbindelse med pandemien.

Totaloversikt økonomi

Grønn hake viser at en er på budsjett, eller at en har brukt mindre enn budsjettert. Gul farge viser et lite merforbruk, mens rød farge er brukt for å illustrere et betydelig merforbruk.

Grønnfargen er brukt på 37 av 40 områder. Rødfargen er benyttet to ganger på området oppvekst og kultur. Den ene haken på Oppvekst, kultur, felles drift. Den andre på Begnadalen skole. Gulfargen er brukt på Begnadalen barnehage.

Økonomisk totaloversikt
Økonomioversikt

Politisk behandling

Formannskapet skal behandle økonomirapporten i sitt møte tirsdag 8. juni. Kommunestyret får ventelig samme sak torsdag 17. juni.

Les også..

Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...
Ola Sukke

Om å spenne inn livreimaYTRING 

Håkon Sukke har oppfordra oss til å publisere ein artikkel ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Plagiert saksframstilling?

Forslag til alkoholpolitisk handlingsplan for kommunen skal behandles av formannskapet ...
Klar for rumpeldunkkamp

Eva Hansen og kampen om den lille perla

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Stor aktivitet på trampollina Foto: Arne Heimestøl

Godt besøkt Salto-samling

Lørdag ettermiddag var det sesongavslutning for Salto i Storruste. Salto ...