Fosstopp

Mange vil besøke Fosstopp

Publisert av Arne Heimestøl 01.06.2021. Sist oppdatert 31.05.2021.

Totalt har belegget allerede passert fjoråret. Har du eller andre lyst på et opphold i én av de tre hyttene som er omkranset av skog, foss og fjell ved inngangen til Vassfaret, er det nok på tide å bestille.

Hyttene har høy standard. De har fått navn etter fjelltopper i området. Dyttholsknatten ligger nærmest elva Aurdøla. Treknatta 1 og Treknatta 2 deler platting og ligger like ved førstnevnte tretopphytte.

Dyttholsknatten til venstre. Deretter Treknatta 1 og Treknatta 2.

Mange aktivitetstilbud

Fosstopp tilbyr mer enn overnatting. – I vinter har hundekjøring vært særlig populært, sier daglig leder Karsten Øyhus. Ante (Andreas Nils-Åke Nilsson), som er én av to ansatte, har lang erfaring med denne aktiviteten.

Ante tilbyr hundekjøring hele året

– Hele året inviterer området til dagsturer til for eksempel fjelltopper mellom Vassfaret, Hallingdal og Vidalen. Om vinteren er trugeturer noe flere prøver seg på.

– Har du mulighet til å ta med sykkel, og er av den erfarne typen, er området et eldorado for offroad. Skogsveiene er selvsagt et veldig godt alternativ. Og liker du å fiske, kan du prøve fiskelykken i Aurdøla. Kanskje blir middagen grillet ørret du selv har fanget.

I Vassfaret og Vidalen er det fint å sykle
I Vassfaret og Vidalen er det fint å sykle

– På sommerstid ser vi på ulike aktiviteter rundt hyttene og prøver å videreutvikle disse. Vi bygger nå et samlingslokale som nærmer seg ferdigstilling. Her vil vi tilby aktiviteter som balanse, bueskyting, øksekast og hinderløype. Vi tilbyr også rafting i Begna og padling i elv og vann i Vassfaret.

Rafting i Begna er en populær aktivitet for hele familien. Dette er et tilbud i samarbeid med «Eit o Anna», Jørn Damslora.

– Stand up paddle, eller SUP, har blitt veldig populært, og ved avtale kan dette også være en aktivitet som gjester kan benytte seg av.

Flere tilbud kan komme på plass etter hvert. Noen av disse krever grundig forberedelse før de kan settes ut i livet. Det gjelder for eksempel klatring og rappellering.

Fosstopp ligger like ved Aurdøla

Lokal mat

God lokal mat hører med. Fosstopp samarbeider med blant andre Piltingsrud gard i Begnadalen. Elgwurst, angusburger og farmorpølse er noe av det du kan bestille.

Honning fra Valdres
Ante sørger for lokalprodusert honning

Markedsføring

– Hvordan markedsfører dere Fosstopp?

– Vi har våre samarbeidspartnere, blant annet TrueStory. Hovedsakelig benytter vi oss av sosiale medier som Instagram og Facebook, men vi har også noen inntrykk i Dagbladet nå og har en digitalannonse gående på VGTV. Nettsiden er også videreutviklet, og denne lenker vi opp så ofte som vi kan.

Fosstopp er på YouTube også

Les også..

Foto: Arne G. Perlestenbakken

Gnistrande framsyning av «Eg er Tølleiv»

Laurdag kveld var det nypremiere på Åsgårdsreia teaterlag si teaterframsyning ...
Illustrasjonsbilde hentet fra Finnmarksmesterskap i yrkesfag

Flere skoler kan bli lagt ned

Fylkeskommunedirektør Tron Bamruds forslag til ny skole- og tilbudsstruktur i ...
Nordre-Lokalet

Dugnad på LokaletBEKJENTGJØRELSE 

HUL inviterer til dugnad på Lokalet søndag  5. mai klokken ...
Skytterstevne på skytebanen 2019

Jaktlagskyting på ÅsemyraBEKJENTGJØRELSE 

Begnadalen, Begna og Øvre Ådalen skytterlag arrangerer den årlige jaktlagskytingen ...
Salto logo

AvslutningBEKJENTGJØRELSE 

Lørdag 20. april kl. 14:00-16:30 på Storruste (Hedalsvegen 1269). Vi ...