Samling på Hedalsheimen

Påskeglimt fra Hedalen bo- og servicesenter

Publisert av Bodil Øyhus Pihl 05.04.2021. Sist oppdatert 05.04.2021.

Vi ønsket alle for påsken 2021 at Covid 19 var historie. For beboerne ved Hedalen bo- og servicesenter skulle vi ønsket alle dører var opplåst og frie til passasje for nære og fjerne, uten antallsbegrensing. Vi ville likt å se legobordet fylt med duplo til oldebarnas lek. Mikrofonen på stua og lydanlegget tatt i bruk for sang og musikk. Vi skulle så gjerne gitt rom og fri tilgang til Hedalsheimens venner og deres aktiviteter.

Vi får det ikke alltid som vi ønsker oss, men vi kan alle tilstrebe å gjøre så godt vi kan.

Det er mange, mange år siden Hedalsheimen ble omgjort fra aldershjem med fast personale, til Hedalen bo- og servicesenter bestående av omsorgsleiligheter, uten personale. Ingen er lengre ansatt «på Hedalsheimen». Nærheten til helsepersonell er likevel i stor grad til stede via botilbud ved bemannet bofellesskap (fem leiligheter med dag-/kveldsvakt), hvilende nattevakt for brannsikkerhet og håndtering av trygghetsalarm, og tilbud om felles middagsbespisning etter forhåndsbestilling. Det er lett å skjønne at noen fortsatt tror det er en institusjon.



Hjemmesykepleien har sin base i underetasjen, og helse- og omsorgstjenester som gis er individuelt tildelt basert på søknad og behovsvurdering, akkurat på lik linje med andre hjemmeboende.

Vi som kjenner Hedalen bo- og servicesenter fra innsiden, sier gjerne at det «bor noe i vegga». Hedalsheimen ble på et sett bygget på initiativ fra bygda, av bygda og for bygda.

Her bor «stolthet». Stolthet for det som ble skapt. Stolthet for det frivillige engasjementet. Stolthet for jobben som gjøres.

Her bor «forventing». Forventning til gode og trygge dager. Forventning til aktivitet og samhold. Forventning til at alle føler seg hjemme.

Her bor «engasjement». Engasjement til å skape fellesskap. Engasjement til å kose seg på stua. Engasjement som kommer utenfra, snikende inn med småkaker til jul og krydderkake og påskeegg til påske.

I påvente av bedre tider, med åpne dører og musikk i stua, sender vi noen påskebilder fra «innsiden». Et lite glimt av «trimmen» før en av middagene i påskeuka, og bløtkaken påskeaften.



Takk til ansatte som finner tid og rom til å yte ekstra! Et engasjement for fysisk aktivitet som bidrar til styrke, helse og bevegelse.

Takk til Iver Husets gavefond og gavepenger til Hedalsheimen som gir rom for litt ekstra kos!

Og ikke minst; takk til Hedalsheimens venner som til og med under en pandemi og stengte dører stiller med sine gleder for beboerne. Vi håper å se god oppslutning i deres vårdugnad, til glede for dagens og fremtidige beboere.

Med ønske om en frisk vår til alle.  hilsen hjemmetjenesten v/ avdelingsleder Bodil Øyhus Pihl

Påskepynt

Les også..

Bergsrud Foto: Arne Heimestøl

Starter prosessen mot et salg av Bergsrud og Fjellstad

Stiftelsen Bautahaugen samlinger hadde årsmøte 4. april. Årsmeldinga for 2023 ...
Hellsenningen

Hvilke effekter har hyttebygging?

Innlandet fylke: Verdiskapinga fra fritidsboligene er størst etter at hyttene ...
Klar for rumpeldunkkamp

Andreas Tate

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Olmhus Næringskveld. Foto: Mitt Sør-Aurdal

NæringslivskveldBEKJENTGJØRELSE 

Torsdag 25. april kl 19.30 arrangerer vi næringslivskveld i Sør-Aurdal. ...
Elling Goplerud

Gamle bjørnehistorier fra Hedalen – del 3 av 6

Året deretter hadde far tømmerhugst syd for Goplerudseteren, og en ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Kommunen har publisert årsmelding og årsregnskap for 2023

I årsmelding og årsregnskapet leser vi at regnskapet for 2023 ...