Finn Olav Teslo. Kommunestyrerepresentant for Ap. Foto: Arne Heimestøl

De totale kommunale avgiftene og eiendomsskatt i Sør-Aurdal kommune i 2021YTRING 

Publisert av Finn Olav Teslo 25.03.2021. Sist oppdatert 25.03.2021.

Oversikt over de kommunale avgiftene og eiendomsskatt for alle landets kommuner kan man finne ved å google. Der framkommer det at Sør-Aurdal kommune er den dyreste i landet med totalt kr 29 360 i året. Dette er om lag kr 10 000 dyrere enn i Nord-Aurdal.

Undertegnede stilte spørsmål om dette i spørretimen ved kommunestyremøtet i Sør-Aurdal 25.03.21. Svaret på det ble gitt fra ordfører og kommunedirektør, og det gikk ut på at det vil bli gitt en bred orientering om dette i kommunestyremøtet i mai.

Jeg har sett og lest Geir Hagadokkens opprop om kommunale avgifter i Sør-Aurdal kommune, og sist jeg sjekket, var det 339 medlemmer av denne gruppa.

Folketallet i Sør-Aurdal synker og nærmer seg nå 2 900. Vi ønsker både at folk skal bli boende i kommunen, og at det skal komme nye innbyggere til kommunen. Da må forholdene legges til rette for dette med mulighet for arbeid, bolig, skole og barnehage. Sør-Aurdal kommune har investert i bolyst-prosjektet, og det er etablert en fin hjemmeside under Mitt Sør-Aurdal.

Mange har nedlagt mye arbeid i dette, og mange vil fortsette med det framover som vil bety en positiv markedsføring av kommunen.

At kommunen er den dyreste kommunen i landet når det gjelder kommunale avgifter og eiendomsskatt, er negativ markedsføring, og Geir Hagadokken uttaler at familien fikk sjokk da fakturaen kom.

Det er et faktum at ikke alle i kommunen betaler for alle disse avgiftene, men jeg synes at man må vise solidaritet med dem som får fakturaen med alle disse utgiftene på avløp, avfall, vann og feiing i tillegg til eiendomsavgift.

I kommunestyremøtet i mai må vi drøfte det totale avgiftstrykket i kommunen. Vi kan ikke fortsette å slå oss på brystet over å være dyrest i landet.

Bagn, 25.03.21
Finn O. Teslo
Kommunestyrerepresentant for AP

Les også..

Fiskedag

Fiskesommer!BEKJENTGJØRELSE 

Hedalen JFF arrangerer "Fiskesommer" for barn og ungdom på Skrukkefyllhaugen ...
Gjertrud på jakt

LerdueskytingBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen JFF starter opp med trening på lerduebanen tirsdag 30. ...
Stian Carstensen og Elias Akselsen. Foto: Arne G. Perlestenbakken

En konsertopplevelse du sent vil glemme

2.–4. august arrangerer Hedalen kulturforum Hedalen kulturfestival 2024. Festivalen innledes ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Tægerarbeid

Sist lørdag var temaet på Bautahaugen tægerarbeid. Vakre produkter av ...
Foto: Sigrid Haugen

Nytt aktivitetstilbud på Bautahaugen

Nå kan også barna få prøve seg på lafting på ...
Kari-Anne Jønnes. Bildekilde: Stortinget

Sammen skaper vi det demensvennlige InnlandetYTRING 

Statsforvalteren kan med rette være er stolt over at alle ...