Nils Garli

Fiber i Midtbygda – meld deg på!YTRING 

Publisert av Nils Garli 13.12.2020. Sist oppdatert 13.12.2020.

Det er gledelig at Eidsiva nå har lagt ut påmelding til fiber-abonnement i det området de kaller “Midtbygda”. De trenger minst 40 påmeldte for å sette i gang. Dette er antakelig siste sjanse for oss som bor her til å få fiber til en overkommelig pris.

Jeg ser på dette som et spørsmål om å “henge med” i det moderne samfunnet eller ikke.

Spesielt gjelder dette den yngre generasjonen. Mange av oss som er pensjonister, klarer oss ganske bra med 4G hvis vi har god dekning, men den yngre generasjonen har andre krav.

De ønsker kanskje ulike spill på nettet som krever rask respons. De ønsker kanskje å se på TV noe som ikke er på sendeskjemaet akkurat nå. Da kan de finne det på nettet på ulike strømmetjenester. Skal de se det i god kvalitet på TV-skjermen, må de ha raskt nett.

Hvis mange bruker nettet samtidig til ulike formål – noe som ofte skjer i mange familier – krever det raskt nett for å beholde kvaliteten på det en ser eller hører på.

I disse tider er mange mer og mer avhengige av nettet for å følge med på arbeidet, skolen eller andre forhold. Skal dette fungere skikkelig, må en ha god datakommunikasjon – ellers blir det hakkete både lyd og bilder når en har møter på nettet.

Skal en bruke internettet i jobb eller skole, er det viktig at det er pålitelig og at du får brukt det når du skal. Skal du ha et viktig møte med andre på nettet, må det virke når møtet foregår – og det må virke slik at alle skjønner hva du sier, og du må skjønne hva de andre sier.

Om du ikke selv er så avhengig av et raskt og stabilt internett, vil kanskje de du får besøk av sette pris på at de kan bruke nettet slik de er vant til hjemme. Da kan de kanskje bli lengre på besøk enn om de ikke hadde hatt den muligheten.

Vi som har 4G, opplever at nettet faller ut eller går tregt noen ganger. Med fiber får en et mye mer stabilt nett. Der er en garantert en viss kapasitet uansett hvor mange andre som bruker nettet samtidig. Med 4G deler en mengde abonnenter kapasiteten på en sender, og det kan bli kø – omtrent som på veiene. Fibernettet er også bedre beskyttet mot uvær og andre forhold som kan ødelegge kontakt med internettet.

Det koster mer med fiber i starten, men en må se på det som en investering i framtida. Det blir mer attraktivt å bo der det er fiber – spesielt for familier og yrkesaktive – akkurat det bygda vår trenger mer av! Så grip sjansen nå – la bostedet ditt bli mer attraktivt for framtida – si ja til fiber!

Les også..

Bergsrud Foto: Arne Heimestøl

Starter prosessen mot et salg av Bergsrud og Fjellstad

Stiftelsen Bautahaugen samlinger hadde årsmøte 4. april. Årsmeldinga for 2023 ...
Hellsenningen

Hvilke effekter har hyttebygging?

Innlandet fylke: Verdiskapinga fra fritidsboligene er størst etter at hyttene ...
Klar for rumpeldunkkamp

Andreas Tate

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Olmhus Næringskveld. Foto: Mitt Sør-Aurdal

NæringslivskveldBEKJENTGJØRELSE 

Torsdag 25. april kl 19.30 arrangerer vi næringslivskveld i Sør-Aurdal. ...
Elling Goplerud

Gamle bjørnehistorier fra Hedalen – del 3 av 6

Året deretter hadde far tømmerhugst syd for Goplerudseteren, og en ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Kommunen har publisert årsmelding og årsregnskap for 2023

I årsmelding og årsregnskapet leser vi at regnskapet for 2023 ...