Kjell Nybakke

Innspill til kommuneøkonomi fra en frustrert begnadølYTRING 

Publisert av Kjell Nybakke 30.11.2020. Sist oppdatert 30.11.2020.

Har mange ganger tenkt å skrive et innlegg fra et ståsted i Begnadalen, men skal være ærlig på at det snart ikke finnes igjen krefter, eneste man gjør når man bor i Begnadalen, er å kjempe for å unngå at ting skal legges ned, aner dere hvor slitsomt dette er over tid?

Håpløsheten river i kroppen, og man lurer virkelig på egen vurdering den dagen jeg flyttet tilbake til Sør-Aurdal kommune. Om man ikke var sliten nok av nedleggelser, så skal noen ut å forsvare sine politiske ståsteder, siterer fra et innlegg på Begnadalen.no og Hedalen.no skrevet av øverste ledelse i det lokale Senterpartiet; «Bolyst handler ikke bare om å få folk til å flytte hit, men like mye om å trives der man bor.»

Aner dere hvor mye en slik uttalelse provoserer, hvem gidder å bo i Begnadalen uten skole, barnehage, samlingsted osv.? Listen over hva dere har lagt ned de siste årene er lang, finnes det et kommunalt tilbud i Begnadalen lengre? Dere finner sikkert på noe som er igjen, men det begynner å bli ganske slunkent.

Skolen og kvalitet snakker dere om, bedre skole i Hedalen eller Bagn, kan godt hende, men det arbeidsmiljøet som dere har utsatt deres ansatte på Begnadalen skole for de siste årene, med stadige trusler om nedleggelse, hvem kan gjøre en god og motivert jobb under slike forhold?

Tenk om de ansatte kunne fått ro og fred til å jobbe langsiktig og skape en god skole, men det har man aldri fått lov til, for når et vedtak er fattet, gjelder det kun til det kommer andre konstellasjoner inn i kommunestyre. Jeg må stille spørsmålet, gjelder ikke arbeidsmiljøloven for lærere? For slik håndtering av ansatte er det bare kommunen som kan komme seg ut av, slik kunne man aldri opptrådd i det private næringslivet. 

Jeg vil bare si gratulerer til dere som har kjempet for nedleggelse av Begnadalen skole i alle år, dere har nå endelig lykkes, for ingen gidder å engasjere seg lengre, men det som er så synd, er at på veien så har dere knekt en hel bygd, og latt mine barn ha lærere med klin umulige arbeidsforhold. Bolyst kan dere snakke så mye dere bare vil om, men det blir som det normalt er med politikere, snakk uten innhold.

Uttalelsene fra senterpartigruppa om at dere sparer litt ved å legge ned skolen i Begnadalen, men litt bidrar også, skjønner dere at det provoserer mere enn det gir forklaring?

Jeg vil egentlig ikke bruke argumentet om bygging og driftskostnader, for jeg er positiv til alt som blir bygget her i kommunen, også hallen på Bagn, men hvis man ikke har penger slik som dere gir uttrykk for, da begynner jeg virkelig å tvile på om stemmene i kommunestyresalen er styrt etter fornuft eller følelser.

Også kan dere hilse sjefen på kommunekassa og si at regninger for eiendomsskatt ikke trenger å utsendes til dem som har postadresse Begna lengre, det må jo alle forstå.

Jeg skjønner at mange kan bli provosert over denne kronikken, men helt sikker på at de fleste i Begnadalen sitter igjen med akkurat samme følelse som undertegnede.

BoLyst, Sør- Aurdal Kommune, nok er nok.

Hilsen Kjell Nybakke

Les også..

knivkurs

KnivkursBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen kunst- og husflidslag ønsker velkommen til knivkurs. HKHL avholder ...
Hedalen kunst- og husflidslag

Åpen dagBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen kunst- og husflidslag arrangerer åpen dag på Nordre Lokalen ...
Foto: Sigrid Haugen

Driftesetrene på Teinvassåsen

Søndag 10. september rydda medlemmer av Sør-Aurdal Historielag «ein heilt ...
Sauer hentes hjem. Foto: Grete Skogly

Vil du være med på sauesanking?

Det kan du gjøre ved å melde fra med én ...
Logo HUK

HUK høsten 2023BEKJENTGJØRELSE 

Datoer:Lørdag 23. septemberLørdag 21. oktober24.–26. november (leir m/Anders på Gulsrud- ...
Jordras ved Spangerudfeltet Foto: Privat

Oppdatering vedrørende Spangrud

Kommunen hadde 14. september befaring i Spangrud sammen med Norges ...