Fra Bautahaugen

Rapport fra Bautahaugens venner

Publisert av Sigrid Haugen 22.10.2020. Sist oppdatert 25.10.2020.

2020 ble et uvanlig år for venneforeninga. Årsmøtet var forberedt og kunngjort til 24. mars. Da slo korona-epidemien inn over landet, og 12. mars alt ble nedstengt og satt på vent.

Vi hadde også starta planlegginga av sommerutstilling med tema jakt. Da vi ble kjent at ei arbeidsgruppe planla ei utstilling i forbindelse med et Base Elg-prosjekt, bestemte vi oss for å tilby et samarbeid om den dette året. Jakt blir sannsynligvis utstillingstema neste år.

Fra Base Elg-utstillinga
Fra Base Elg-utstillinga
Fra Base Elg-utstillinga
Fra Base Elg-utstillinga
Fra Base Elg-utstillinga
Fra Base Elg-utstillinga
Fra Base Elg-utstillinga
Fra Base Elg-utstillinga
Fra Base Elg-utstillinga
Fra Base Elg-utstillinga

Tidlig på sommeren fikk vi høre at Valdresmusea ikke skulle tilsette sommergaid. Dermed ble det heller ikke aktuelt for venneforeninga å stille med sitt vanlige serveringstilbud.

Base Elg-gruppa måtte også redusere sine ambisjoner, men det ble ei utstilling på låven. Arild Bjørnstad, Jan Warberg med et par medhjelpere fra venneforeninga gjorde en stor jobb her. Vi tilbød oss å ha vakt der for å kunne ha den åpen åtte lørdager.

Det var stor interesse for utstillinga, med nær 100 betalende besøkende.
Tidlig på sommeren kom Valdresmusea med tilbud om likevel å holde åpent litt – de 4 siste lørdager og søndager i sesongen – dersom det kunne skaffes omviser. Ann Karin Samsing tok på seg dette. Venneforeninga bisto også disse dagene.

Siste lørdagen arrangerte Valdresmusea en danse- og folkemusikkonsert med dyktige ungdommer fra FolkemusikkUNG.

FolkemusikkUNG
FolkemusikkUNG
FolkemusikkUNG
FolkemusikkUNG

Tilbudene fra Valdresmusea ble dessverre dårlig besøkt. Annonse i avisa Valdres og museets nettside er ikke nok, Hedalen.no og plakater bør også benyttes når noe skal skje her i bygda. Og annonsering må skje i god tid!
Friluftsmuseet Bautahaugen Samlinger er som alltid vært åpent! Det kan stadig observeres folk som går rundt og koser seg på området.

Blomster er en viktig trivselsfaktor. Også i år har Kjellaug sørga for geraniumer i alle vinduer i Liesstuggua og Brakastuggua, så vel som ute.
Et skogsmuseum er i ferd med å bygges opp nederst på området. Vi følger spent med på arbeidet som styret for Bautahaugen legger ned her, og gleder oss til å kunne bistå med innredningen av den gamle koia.

Tross for laber aktivitet i 2020, håper vi at medlemmene som ikke har gjort det, fortsatt vil støtte opp om venneforeninga ved å betale medlemskontingent også for dette året.

I løpet av sommeren har vi fått mange kommentarer og tilbakemeldinger på at folk savner vaflene og rømmegrauten, men også med forståelse for at det var slik det måtte bli denne spesielle sesongen.

Nevnes kan også at vi har bistått ved andre tiltak. Bjørg tok i mot ungdomsskolen til omvisning i Base Elg-utstillinga, og seinere på høsten forestilling med «Froskerockerne» fra Hønefoss for barnehagebarn fra Begnadalen og Hedalen.

Slik koronasituasjonen har utvikla seg utover høsten, ser vi det ikke som forsvarlig å arrangere lysfest og juletrefest dette året.

Vi håper 2021 blir et mer «normalt» år, og vi lover å komme sterkere tilbake!
Hilsen styret

Rockefroskene i Brakadokka
Rockefroskene i Brakadokka

Les også..

Knut Digene

– Regnet berger førsteslåtten

I Hedalen var det en svært tørr mai måned fram ...
Næringseiendom

Næringseiendom til salgs, Hedalen i ValdresANNONSE 

Næringseiendom med god beliggenhet i søndre del av Hedalen i ...
Busufjellet Foto: Leikny H. Nordby

Stolpejakten 2024

Hedalen idrettslag har også i år satt ut 30 stolper, ...
Oppi åsen

Gå med oss onsdag 29. maiBEKJENTGJØRELSE 

Nå i den lyse årstida starter vi gåturene kl. 18.00, ...
Den kulturelle spaserstokken

Teaterforestilling i Den kulturelle spaserstokkenBEKJENTGJØRELSE 

"Gunnar på Mo" Med humor, dans og sang tar Camp ...
Olav Kristian Huseby. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Folketallsutviklingen i Sør-AurdalYTRING 

Folketallsutviklingen er spennende lesning og viser at de forskjellige områdene ...