Oversikt over arbeidsmarkedet i Innlandet per sept. 2020

Fortsatt nedgang i arbeidsledigheten i Innlandet

Publisert av Unni Dalsegg, NAV 03.10.2020. Sist oppdatert 02.10.2020.

Ved utgangen av september var det 21 personer i Sør-Aurdal som var helt arbeidsledige. Det utgjør 1,4 % av arbeidsstyrken, og det var 10 færre enn på samme tid som i fjor.

Ved utgangen av samme måned var 10 472 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 5,6 prosent av arbeidsstyrken.

Den tilsvarende andelen i landet var på 7,0 prosent. – Den siste måneden har det dermed vært en nedgang på 1 237 arbeidssøkere i Innlandet, sier konstituert direktør Hans Petter Emilsen.

Ved utgangen av september var det 5 228 helt ledige i, som tilsvarer 2,8 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoledigheten, det vil si helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 5 995, som tilsvarer 3,2 % av arbeidsstyrken.

Antall delvis ledige var på 4 477, som tilsvarer 2,4 % av arbeidsstyrken.
Tall fra NAV viser at 949 av de helt ledige og 1 815 av de delvis ledige er permitterte. Dette betyr at nedgangen i antall permitterte også fortsetter. Til sammen utgjorde de permitterte nå 1,5 prosent av arbeidsstyrken i Innlandet.

Både den sesongjusterte ledigheten og den sesongjusterte bruttoledigheten har, etter den kraftige økningen i mars, vist en fallende trend. Den sesongjusterte ledigheten fortsatte å falle også i september måned.

Fortsatt lavest ledighet i Nord-Østerdal

I september hadde region Nord-Østerdal lavest andel helt ledige arbeidssøkere i fylket med 1,6 prosent, mens region Sør-Østerdal hadde høyest med 3,3 prosent. Andelen delvis ledige var også lavest i region Nord-Østerdal.

Nedgang innen nesten alle yrkesgrupper

Den siste måneden har antall helt ledige gått ned innen alle yrkesgrupper unntatt jordbruk, skogbruk og fiske. Antall delvis ledige har gått ned innen 11 av 15 yrkesgrupper. Ved utgangen av september var det flest helt ledige (679) innen butikk- og salgsarbeid og flest delvis ledige (688) innen reiseliv og transport.

God tilgang på ledige stillinger

I Innlandet var det i september måned en tilgang på 1 763 ledige stillinger. Dette var åtte prosent færre stillinger per virkedag enn i samme måned i fjor.

– Slik situasjonen har vært på arbeidsmarkedet det siste halve året, ser vi imidlertid på dette som et relativt høyt antall. Selv innen yrkesgruppene med flest helt ledige, finnes det et betydelig antall nye ledige stillinger.

Tre av 10 av de nye stillingene i fylket befant seg i region Hedmarken. Ellers hadde halvparten av kommunene i Innlandet en høyere stillingstilgang per virkedag enn på samme tid i fjor. – Dette er positivt for den videre utviklingen på arbeidsmarkedet i Innlandet, sier konstituert direktør Hans Petter Emilsen.

Les også..

Hellsenningen

Hvilke effekter har hyttebygging?

Innlandet fylke: Verdiskapinga fra fritidsboligene er størst etter at hyttene ...
Klar for rumpeldunkkamp

Andreas Tate

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Olmhus Næringskveld. Foto: Mitt Sør-Aurdal

NæringslivskveldBEKJENTGJØRELSE 

Torsdag 25. april kl 19.30 arrangerer vi næringslivskveld i Sør-Aurdal. ...
Elling Goplerud

Gamle bjørnehistorier fra Hedalen – del 3 av 6

Året deretter hadde far tømmerhugst syd for Goplerudseteren, og en ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Kommunen har publisert årsmelding og årsregnskap for 2023

I årsmelding og årsregnskapet leser vi at regnskapet for 2023 ...
Fekjær psykiatriske senter

Er du vår nye psykologkollega i et unikt terapeutisk samfunn?ANNONSE 

Stiftelsen Fekjær – Hedalen i Valdres. 12 mil fra Oslo ...