Tor Einar Fekjær

– Svindyrt med 4G

Publisert av Arne Heimestøl 05.09.2020. Sist oppdatert 05.09.2020.

Tor Einar Fekjær bestilte ikke fiber da de fleste husstandene i Hedalen sør fikk tilbud om det. – På den tiden mente jeg at vi kunne klare oss med ADSL, sier han.

Da koronapandemien slo til, endret behovene seg raskt. Dattera Hege, som studerer medisin i Polen, kom hjem og fikk fjernundervisning. Det samme skjedde med Kjersti. Hun studerer fysioterapi ved OsloMet. Og slik gikk det med Thea også. Hun er elev ved Valdres Vidaregåande skule.

Tor Einar underviser selv i byggfag ved Valdres Vidaregåande skule. I tillegg er han student ved OsloMet. Også for ham ble det hjemmekontor.

Familien ble i denne perioden storbrukere av nettet, blant annet med videokonferanser. – Da måtte vi bruke 4G-nett. Oppkobling via ADSL var rett og slett pinlig dårlig.

Bestilte fiber – venter fortsatt

Fekjær tegnet avtale om fiberoppkobling med Eidsiva bredbånd 2. april, men oppkoblingen er fortsatt ikke levert. Direktør for leveranse i Eidsiva bredbånd, Tom Caspersen, svarer følgende når vi spør ham om hva grunnen til dette er:

– For Tor Einar Fekjær ser vi en svikt i en intern rutine der vi dessverre ikke har evnet å følge opp den fysiske leveransen til tross for at han også har forespurt denne ved to anledninger, senest 28.8.20. Vi har gått opp igjen denne løypa og vil med vår entreprenør søke å levere denne snarest etter dialog med kunden. Jeg kan ikke si dato ennå, da dette avhenger av en bekreftelse fra montasjeressurser som jeg i skrivende stund ikke besitter.

Stor etterspørsel

– Det er svært stor etterspørsel etter fiber i hele Innlandet, og vi opplever at kunder som ikke bestilte under utbyggingsperioden i de ulike områdene, nå melder seg på. Vi forsøker å levere så raskt vi kan, men opererer med 7–12 uker som en norm. Dette vil i tillegg kunne være avhengig av årstid da vinter ofte skaper utfordringer både når det skal graves i bakken, eller leveres via stolpekurser.

– Meld dere på nå!

Tor Einar Fekjær har en klar oppfordring til dem så nå får tilbud om fiberoppkobling i Midtbyga: – Meld dere på nå! Behovet for fibernett blir ikke mindre.

Les også..

Renovering av skolen

Kostnadssprekk på rehabilitering av skolen

Omfattende rehabilitering av Hedalen barne- og ungdomsskole er satt i ...
Fra 17. mai 2016

Hilsen til bygdefolket fra årets 17. mai-komité.

Med bakgrunn i pågående renovering av Hedalen skole vil årets ...
Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...