Arbeidsmarket i Innlandet pr. august 2020

Fortsatt nedgang i arbeidsledigheten i Innlandet

Publisert av Unni Dalsegg, NAV 29.08.2020. Sist oppdatert 29.08.2020.

Ved utgangen av august var 11 700 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 6,2 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 7,6 prosent. Dermed fortsetter nedgangen i antall arbeidssøkere i Innlandet, sier konstituert direktør Hans Petter Emilsen.

Tallene for Sør-Aurdal

I Sør-Aurdal var det 32 personer som var helt arbeidsledige. og det var to færre ledige enn på samme tid i fjor. Ledigheten utgjør 2,1 % av arbeidsstyrken,

Situasjonen i Innlandet

Det har vært en nedgang på 980 helt ledige arbeidssøkere i løpet av august. Størstedelen av nedgangen har skjedd de siste to ukene. At antall helt ledige avtar fra juli til august er imidlertid helt normalt. Ved utgangen av august var det 6 250 helt ledige, som tilsvarer 3,3 prosent av arbeidsstyrken. Antall delvis ledige arbeidssøkere har gått svakt ned den siste måneden. Det var nå registrert 4 830 delvis ledige, som betyr at andelen fortsatt ligger på 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

‘Tall fra NAV viser at 1 630 av de helt ledige og 2 870 av de delvis ledige er permitterte. Til sammen utgjør de permitterte nå 2,4 prosent av arbeidsstyrken i Innlandet.

Både den sesongjusterte ledigheten og den sesongjusterte bruttoledigheten, det vil si summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, har, etter den kraftige økningen i mars, vist en fallende trend. Den sesongjusterte ledigheten fortsatte å falle også i august måned.

Lavest ledighet i Nord-Østerdal

I august hadde region Nord-Østerdal lavest andel helt ledige arbeidssøkere i fylket med 1,9 prosent, mens Gjøvikregionen hadde høyest med 4,0 prosent. Andelen delvis ledige var også lavest i region Nord-Østerdal.

Flest ledige innen butikk- og salgsarbeid

Den siste måneden har antall helt ledige gått ned innen nesten alle yrkesgrupper. Antall delvis ledige har gått ned innen sju av de 15 yrkesgruppene. Nedgangen i antall helt ledige har vært størst innen industriarbeid (-170), mens den for delvis ledige har vært størst innen butikk- og salgsarbeid (-90). Ved utgangen av august måned var det flest både helt ledige (790) og delvis ledige (790) innen butikk- og salgsarbeid.

Større tilgang på ledige stillinger

I Innlandet var det i august måned en tilgang på litt over 1 300 ledige stillinger. Dette var 15 prosent flere stillinger per virkedag enn i samme måned i fjor. – Det var flest nye ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg med 385 stillinger. Det var også stor stillingstilgang innen reiseliv og transport med 292 stillinger. Selv om ledigheten er høy, viser en god stillingstilgang innen flere av yrkesgruppene at det likevel finnes muligheter for arbeidsledige til å få seg jobb, sier konstituert direktør Hans Petter Emilsen.

Les også..

Renovering av skolen

Kostnadssprekk på rehabilitering av skolen

Omfattende rehabilitering av Hedalen barne- og ungdomsskole er satt i ...
Fra 17. mai 2016

Hilsen til bygdefolket fra årets 17. mai-komité.

Med bakgrunn i pågående renovering av Hedalen skole vil årets ...
Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...