Trine Adde Hansebakken

Mulighetsrommet for Sør-AurdalYTRING 

Publisert av Trine Adde Hansebakken 27.06.2020. Sist oppdatert 28.06.2020.

Sentralisering er utviklingen som har vært trenden de siste årene. Situasjonen verden har vært i dette året med tanke på pandemi, så kan man kanskje stille spørsmålstegn ved det om det er mest riktig å klumpe oss sammen fortettede i byer.

I Sør-Aurdal har vi foreløpig ikke hatt påvist noen som er smittet med korona. Kanskje det ble tatt noen riktige valg? Kanskje det er fordel å bo spredt? Kan det fungere å jobbe fra hjemmekontor? Kan det være fordel med små samfunn?

NÅ er det mulighet for Sør-Aurdal! Med pandemiene har det og gitt tilbud om å søke midler. Regjeringen hadde pressemelding 29.05.2020 der de gir tilbud til kommunene om å søke om midler til næringsutvikling. Dette for å komme i gang igjen, for at permitterte skal komme tilbake i jobb og å skape nye arbeidsplasser.

I Innlandet er det kr 65,6 mill. som næringslivet kan søke kommunene om gjennom næringsfondet. Næringsfondet bidrar til å styrke, sikre og etablere arbeidsplasser. Midlene kan for eksempel brukes til markedsføring, mindre investeringer, opplæring, produktutvikling og nyetablering.

Som hånd i hanske ser vi nå og at det kan løse seg med boliger. Flere Sør-Aurdøler legger ut boligen sin for salg, og det gir muligheter for nye å etablere seg her i kommunen. Når eldre selger, gir det mulighet for yngre familier å kjøpe.

Det er mange attraktive hus som det er mulighet for å skaffe seg for priser man kan se langt etter andre steder. Nå er muligheten for å realisere drømmen om å flytte på landet. Med pandemien er det nok flere som har tenkt slik. NÅ kan du realisere drømmen din.

Men man må jo ha jobb! Ville noe si. Ja, det er helt riktig! Det er og muligheter. Det er til stadighet stillingsannonser utlyst med behov for arbeidskraft. Flere bedrifter har etterspurt arbeidskraft uten å lykkes å få de rette med den kompetansen de har behov for. Det er og varierte yrker fra fagarbeidere til sykepleiere, lærere og lederjobber som økonomisjef i kommunen. Vi kan og vise til lav arbeidsledighet.

Teknologiutviklingen har og kommet til Sør-Aurdal. Det har fungert å sitte på hjemmekontor i Sør-Aurdal under pandemien. Selv om det står nye muligheter på trappene med fiberutbygging, så har vi stått han av også her. Her har vi kunnet ha hjemmekontor og hatt mulighet til å gå ut, uten fare for å støte borti noen utenfor stuedøra. Det betyr at man kan ha hjemmekontor, på lik linje med de som sitter i en leilighet i en by et sted. Det er kanskje de som savner muligheten til nærheten til elva, fjellet, skogen osv.

Desentralisering er mulig for å ta hele landet i bruk. Det er mange muligheter, de må bare tas i bruk. Med alle de positive utviklingsmuligheter kommunen vår nå har, ser vi lyst på fremtiden med økt tilflytting og stabil kommuneøkonomi.

Les også..

Renovering av skolen

Kostnadssprekk på rehabilitering av skolen

Omfattende rehabilitering av Hedalen barne- og ungdomsskole er satt i ...
Fra 17. mai 2016

Hilsen til bygdefolket fra årets 17. mai-komité.

Med bakgrunn i pågående renovering av Hedalen skole vil årets ...
Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...