Utsikt over deler av Hedalen. Foto: Helge Nordby

Hedalen.no 20 år!YTRING 

Publisert av Emmy Bakkom, Eldor Rødseth og Osvald Fossholm 20.05.2020. Sist oppdatert 31.05.2020.

På en joggetur i desember 1999 fikk Arne Heimestøl ideen til Hedalen.no. Tanken var at det måtte være mulig å lage et nettsted for Hedalen der en kunne presentere foreninger, bedrifter og annet fra bygda.

Hedalen bygdeutvalg stilte seg bak ideen. Domenet Hedalen.no ble kjøpt, og så var nettavisen og nettstedet Hedalen.no i gang.

Etter hvert som aktiviteten økte i omfang, ble det vurdert som hensiktsmessig å legge virksomheten i en egen stiftelse. I 2006 ble derfor Stiftelsen Hedalen.no etablert med formålet å drive nettstedet og den nettbaserte lokalavisa Hedalen.no.

Nettavisa er et aktualitets- og nyhetsorgan, fortrinnsvis med lokalt innhold, eller med innhold som har betydning for lokalsamfunnet. Et viktig fokus har vært at nettstedet skal være et kontaktpunkt mellom bygdefolk, mellom bygdefolk og utflytta hedøler, og dessuten et knutepunkt mellom de mange hyttebrukerne og bygdefolket.

Nettstedet skal bidra til å profilere bygda på en måte som gjør den interessant å bo i, arbeide i og besøke. Den redaksjonelle linjen skal baseres på ”Vær varsom plakaten,” ytringsfriheten, og være uavhengig av partipolitisk og religiøst grunnsyn, og drives i samsvar med reglene i Redaktørplakaten.

Arne, som har vært redaktør siden Hedalen.no så dagens lys, har gjort en formidabel innsats gjennom disse 20 årene, og styret er svært takknemlig for den innsatsen han hver dag legger ned.

Den redaksjonelle linja kan være krevende å balansere. Etter styrets oppfatning har han evnet å ha fokus på viktige saker til beste for lokalsamfunnet og samtidig viderebringe spennende og aktuelt stoff om små og store begivenheter.

Nevnes må også Arne G. Perlestenbakken. Han er en viktig medhjelper til redaktøren og bidrar blant annet med bilder av topp kvalitet.

Ved behov kan redaktøren også rådføre seg med redaksjonsrådet, som styret har engasjert. I styret sitter Osvald Fossholm (leder), Emmy Bakkom og Eldor Rødseth.

Det siste året er det lagt ned mye arbeid i å lage en publiseringsløsning som støtter kravene til universell utforming. Resultatet av det arbeidet ser vi i dagens utgave.

Styret vil til slutt få takke alle lesere og støttespillere for oppslutningen om Hedalen.no og samtidig gratulere alle med 20-årsdagen!

Hedalen, 20. mai 2020
Styret i Stiftelsen Hedalen.no

Les også..

Granbarkbille. Foto: Pierre Bornand

– Den verste skadegjøreren på hogstmoden gran

Mandag 22. juli publiserte vi en artikkel om pågående granbarkbilleangrep ...
Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars 17. dialektkviss

Oddvar sender oss fortsatt dialektord som vi kan lage kvisser ...
Fiskedag

Fiskesommer!BEKJENTGJØRELSE 

Hedalen JFF arrangerer "Fiskesommer" for barn og ungdom på Skrukkefyllhaugen ...
Gjertrud på jakt

LerdueskytingBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen JFF starter opp med trening på lerduebanen tirsdag 30. ...
Stian Carstensen og Elias Akselsen. Foto: Arne G. Perlestenbakken

En konsertopplevelse du sent vil glemme

2.–4. august arrangerer Hedalen kulturforum Hedalen kulturfestival 2024. Festivalen innledes ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Tægerarbeid

Sist lørdag var temaet på Bautahaugen tægerarbeid. Vakre produkter av ...