Kulturfestival 2024

Hedalen Kulturfestival fyller 5 år!

Publisert av Hedalen kulturforum 22.06.2024. Sist oppdatert 22.06.2024.

Hedalen Kulturfestival fyller i år 5 år, og vi gleder oss kjempemasse til å igjen ta dere imot første helga i august for en kulturell helg i vakre omgivelser!

Vi arrangerte Hedalen Kulturfestival for første gang i 2019, det året var det en to dagers festival, med opplegg på Bjørnstad Sag, Bautahaugen og Poesti over Hedalsfjella. Gjennom de siste årene har vi sakte, men sikkert utvidet helgen til å vare helt fra fredag–søndag, med generelt mer opplegg for flere aldersgrupper gjennom helgen.

Vi er veldig fornøyde med å ha formet en modell vi synes fungerer godt. Med en stemningsfull konsert i Hedalen stavkirke fredagen for å åpne festivalen, til familiedag og fest-kveld lørdag, før vi avslutter helgen i nydelige Vassfaret søndag. Vi synes denne kombinasjonen gjør at vi har skapt en helt unik festival du ikke finner helt maken til noe annet sted, og det tror vi publikummerne også synes!

Dugnadsbygda Hedalen

Vi i styret jobber jevnt gjennom hele året med å arrangere festivalen og de frittstående konsertene. Planleggingen med neste års festival begynner som regel allerede på første styremøte etter gjennomført festival. Men en festival blir ikke til over natta, og vi har gjennom disse fem årene fått veldig god hjelp av dugnadsbygda! Hvert år får vi hjelp av frivillige som hjelper oss med alt fra rigging av områdene, til salg av kaffe og brus.

På en festival må det også finnes mat! Og når man kanskje er litt kald og våt etter en regnfull dag på festival smaker det ekstra godt med en varm burger eller pizza. Her har vi fått smakfull hjelp av Herman Nordby og Elise Hømanberg Åsli, og de har mettet mange sultne festivalgjester.

I Hedalen er vi så heldige å ha mange lag og bedrifter som også gjerne stiller opp. Vi har i alle årene hatt et flott samarbeid med Bautahaugens venner, og de har sørget for at familiedagen på Bautahaugen har hatt mange, gratis, aktiviteter for både store og små. Vi har også fått mye hjelp av både Hedalen ungdomslag og Hedalen idrettslag, noe vi er veldig takknemlige for.

Det å arrangere en festival er ikke gratis, og vi er derfor avhengige av de gode sponsorene våre for å få det til. Det bidras med sponsormidler til festivalen i august, men også som hovedsponsorer til andre arrangement i løpet av året. Vi er glade for alle bidrag som kommer inn – både store og små. Uten disse ville det ikke vært noen festival.

Årets festival

På årets festival kan vi friste med konsert med Stian Carstensen og Elias Akselsen i Hedalen stavkirke. Gratis inngang på familiedagen og vassfardagen hvor vi på begge stedene stiller med masse forskjellige aktiviteter, i tillegg til et forrykende cowboy-show på Bjørnstad sag.

Videre har vi en kritikerrost forestilling av Thomas Bye, hvor han tar oss gjennom flere av de største justismordene i Norges historie. Og en feststemt konsert med The Ramblin’ Men hvor de spiller opp til dans på Lokalet!

Helgen avsluttes med en vandring over Hedalsfjella med Cato Skimten Storengen og Olaf Søbekkseter, hvor de leser dikt og forteller historier om områdene vi passerer. Og kanskje kommer en hemmelig musikergjest på Poestien hvis været tillater det.

Foto: Bjørn Filip Kjeldsen Holm

Vi i styret ønsker å si TUSEN TAKK til alle som har hjulpet oss med å arrangere en så flott festival i så mange år! Nå gleder oss til årets festival, og håper dere gjør det samme!

Vi sees!

  • PS: Vi trenger fortsatt frivillige til årets festival, kunne du tenke deg å hjelpe oss med å arrangere en kulturell helg i vakre omgivelser? Les mer her.

Les også..

Bilde fra elgbanen

Skytebanen stengtBEKJENTGJØRELSE 

Helga 5.–7. juli er skytebana til Hedalen skytterlag stengt på ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Sommeravslutning for det frivillige arbeidet på Hedalsheimen

Arvid, Klara Irene, Kari og Karin har tatt ansvar for ...
Vannverket i Hedalen Foto: Arne G. Perlestenbakken

Fortsatt for høye fluorverdier i drikkevannet

Sør-Aurdal kommune har tatt to ekstra vannprøver av drikkevannet i ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Gåtur, konsert og litt lokalhistorie

Hedalen Helselag og Hedalen Musikkorps inviterte tirsdag 18. juni til ...
Skrukkefyllhaugen

Sommeråpent på Skrukkefyllhaugen

Tradisjonen tro så satser vi på sommeråpent på Skrukkefyllhaugen i ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Skoleavslutning

Fire gutter og to jenter har fullført ungdomstrinnet ved Hedalen ...