Ikke sju, men femten slag
Det er travle dager for Berit Åsli i Hedalen. Store deler av uka jobber hun nå med julebakst. Her produseres det goro, serinakaker, brune pinner, skurnakaker, tebrød, kalaskaker, samt alle de andre slag som for mange er tradisjonskaker til jul. Hos Berit kan man bare ringe og spørre, hun baker det meste som kundene vil ha.
Smultringkurs
Forrige helg var Berit på Nes i Ådal hos sin datter, Nina Åsli Henriksen, og hadde smultringkurs. Der var fire generasjoner samlet til opplæring rundt bordet.
– Tradisjoner er viktig å ta vare på, sier Berit, noe datteren og samboer til barnebarn er helt enig i. På noen få timer ble det bakt ca. 300 smultringer.
Spesielt Berit sine oldebarn på 3 og 6 år (Theo og Alexandra) synes det var veldig spennende å være med oldemor Berit å bake smultringer. Både deig og ferdige smultringer ble spist.
Liker å hjelpe
Berit Åsli er ei sprek dame som liker å hjelpe mennesker rundt seg. Hun er aktiv både når det gjelder julebakst og annen matlaging til andre.
Berit har et sort hjerte med kjærlighet for mennesker rundt seg. Det viser hun blant annet gjennom foreningen Hedalsheimens venners arbeid.