Mann med vond rygg

Sykefraværet i Innlandet holder seg på samme nivå

Publisert av Vivian Andersen 10.09.2024. Sist oppdatert 05.09.2024.

Legemeldt sykefravær i Innlandet er 6 prosent viser tall for 2. kvartal og det er en økning på 4,1 prosent fra samme periode i fjor. – Sykefraværet i Innlandet fortsetter å øke. Imidlertid ser vi at det høye fraværet i virksomheter innen helse- og omsorgssektoren fortsetter å gå noe ned, sier direktør Bjørn Lien i NAV Innlandet.

Det høye sykefraværet står for en betydelig mengde tapte dagsverk i Innlandet og det er en utfordring i en tid hvor mange bedrifter mangler arbeidskraft, sier Bjørn Lien.

Vi jobber blant annet med aktuelle tiltak og forebygging i mange kommunale sykehjem, hvor fraværet hos ansatte ofte er høyt og gjentagende over tid, påpeker Lien. Blant annet kan graderte sykmeldinger være viktig for å holde kontakten med arbeidsplassen, sier han. Han opplyser om bedrifter også kan ha god nytte av praktiske råd og hjelp i sykefraværsarbeid på nettsiden Idebanken.no.

Det har vært en økning i det legemeldt sykefraværet i alle aldersgrupper unntatt for dem mellom 16–19 år. Det har vært omtrent samme økning i sykefraværet både hos kvinner og menn. Kvinner har nå et sykefravær på 7,9 prosent, mens hos menn er det 4,5 prosent i Innlandet.

Når det gjelder sykefraværet i de fire største byene i Innlandet, så har Lillehammer hatt en liten nedgang i det legemeldte sykefraværet med 1,6 prosent fra i fjor. I Hamar har sykefraværet økt med 9,5 prosent og i Kongsvinger med 6,8 prosent. I Gjøvik var økningen kun på 1 prosent fra 2. kvartal i fjor.

Lesja (4 %), Alvdal (4,2 %) og Tolga (4,4 %) har det laveste legemeldte sykefraværet blant kommunene i Innlandet. Det høyeste fraværet er det i Etnedal med 8,5 % og i Nord-Odal hvor det nå er 7,6 % legemeldt fravær. Det er store forskjeller mellom kommunene og dette henger blant annet sammen med type virksomheter i kommunene og alderssammensetning.

I Sør-Aurdal var det legemeldte sykefraværet i 2. kvartal på 6,8 %.

Les også..

Ringerike Miljøservice AS. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Sørvis på vannanlegg ved Hedalen stavkirke

Rundt 1975 ble det bygde to vanntanker ved Hedalen stavkirke. ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Begnadalen idrettslag 100 år

– Begnadalen idrettslag er 100 år i år, og har ...
Kommunedirektør Haakon Boie Ludvigsen og ordfører Marit Hougsrud

Burde møteprotokollen ha vært forkastet?

Møteprotokoll og møtebok etter kommunestyremøtet 5. september er lagt ut ...
Kino

Bygdekino med NORGESPREMIEREBEKJENTGJØRELSE 

HUL ønsker velkommen til høstens første bygdekino på Lokalet, fredag ...
Varsel for mandag

Ikke meldt om store skader

Mandag fram til kl.16.30 kom det 62 mm regn på ...
Kai Reidar Dølven. Foto: Arne Heimestøl

Stor aktivitet i skogbruket

Oppryddingsarbeidene etter vinterstormene i 2021/2022 er kommet langt. Vi har ...