Foto: Arne G. Perlestenbakken

– Et riktig valg

Publisert av Arne Heimestøl 22.08.2024. Sist oppdatert 22.08.2024.

Torunn Fossholm (35 år), Magnus Lutnæs Aas (35 år) og barna Agnes (5 år) og Iben (3 år) har flytta til Hedalen. Nå bor familien i Landsend. 

Pendler til jobber

Torunn er ungdomsskolelærer og har jobbet som det i 12 år. Hun har arbeidet på flere slike skoler samt vært lærer for mottaksklasse for flyktninger i flere år. Nå har hun begynt i jobb på Sør-Aurdal ungdomsskole.

Magnus har studert både film og journalistikk og jobbet som journalist i en rekke redaksjoner de siste 11 årene, de tre siste i Sandefjords Blad. Nå er han tilsatt som frontsjef i «Valdres». Der skal han styre forsiden i nettavisen og jobbe litt mer overordnet med saker.

Mange drømmer

– Vi drømmer om et landlig liv, i nærheten av både familien og gode venner. Vi drømmer om stor plass og et engasjert lokalmiljø. Jeg savner spesielt ungdomslaget og et nærmiljø som det er lett å være engasjert i, sa Torunn da paret i et oppslag i februar fortalte at de hadde lyst til å flytte til Hedalen.

– Og jeg er glad i trening og friluft og gleder meg til å bli kjent med de mulighetene som finnes i Hedalen og Valdres, sa Magnus.

– Jentene våre har kusiner og fetter, samt flere venner i bygda. De er spente på en ny hverdag, selv om de ikke helt forstår hva det innebærer, fortalte paret.

– Allerede etter den korte tiden vi har vært her, har vi fått bekreftet at det var et rett valg å komme oss hjem – nærmere venner og familie.

Mange henvendelser

Hadde artikkelen på Hedalen.no i februar noe å si for flytteprosessen

– Ja, vi fikk veldig mange henvendelser om både bolig og forslag til jobbmuligheter. Vi var også i kontakt med «Mitt Sør-Aurdal» som prøvde å gi oss en hjelpende hånd. Det endte dog med jobb «på egen hånd» da disse ble offentlig utlyst. Og boligen vi leier, ble vi også tipsa om via familie. 

Leter etter noe å kjøpe

Dere bor i Landsend. Har dere planer om å skaffe egen bolig – bygge eller kjøpe?

– Ja, planen er absolutt å skaffe en egen bolig. Vi leter etter noe å kjøpe, og ønsker gjerne tips fra potensielle huseiere eller folk som vet om noe som skal selges. Vi drømmer fortsatt om god plass rundt oss, et relativt stort hus, samt en «sentral beliggenhet». Selv om vi har mange tanker om hva og hvor vi skal bo, håper vi at vi innen kort tid finner det «rette». 

Utfordring med lange dager

– Hvordan vil samspillet mellom barnehage og pendling til jobber fungere?

– Dette blir jo en utfordring vi ikke helt har funnet en løsning på enda. Ungene går i Hedalen Naturbarnehage, mens vi voksne har lang reisevei til jobb. Jeg jobber på Bagn, og Magnus på Fagernes, sier Torunn.

– Vi vil ikke at jobbhverdagen skal gå utover ungene våre og forsøker så godt vi kan å tilrettelegge for at de kan ha kortest mulig dager i barnehagen. Det er klart det ville vært mer gunstig om én av oss hadde  jobbsted nærmere Hedalen. Tiden vil vise hvordan dette blir.

Fritidsaktiviteter

Hvilke fritidsaktiviteter kommer familien til å prioritere den første tiden?

– Jeg er allerede styremedlem i ungdomslaget, og satser på at det blir noe teater innen rimelig tid, forteller Torunn.

– Agnes skal begynne på både dans og turn, og så blir nok både hun og Iben med på barneidretten. Magnus har allerede blitt litt kjent med skogsveier og stier på løpetur og håper å kunne bruke litt mer tid på tur utover høsten.

Les også..

Solfrid ved utlånsautomaten. Foto: Privat

Bli med på opninga av Meirope-tilbodet på hovudbiblioteket på Bagn!KUNNGJERING 

Det blir opning ved Marit ordfører, musikalske og litterære innslag ...
Tor Heine Åslibråten. Foto: AgroNytt

Godt fôr-år

– Førsteslåtten ga ikke det store resultatet. Det var litt ...
HIL-logo

Hedalen IL informererBEKJENTGJØRELSE 

HIL har i en årrekke arrangert «Idrettens dag» på Hedalen ...
Hedalsheimen. Foto: Helge Nordby

Innkalling til årsmøteBEKJENTGJØRELSE 

Hedalsheimens venner innkaller med dette til årsmøte på Søre lokalet ...
Tekst på nettet

Lesbarhetsindeks: 93

12. august publiserte kommunen artikkelen Informasjon om lokale gebyrforskrifter – ...
Bagn sentrum Foto: Stein Bergum

Markedsdag i BagnBEKJENTGJØRELSE 

24. august 10.00–16.00. Det blir markedsdag utenfor Tunet og flere ...