Taket på mellombygget begynner å ta form. Foto: Arne Heimestøl

Rehabiliteringsprosjektet fortsetter nær som planlagt

Publisert av Arne Heimestøl 03.05.2024. Sist oppdatert 03.05.2024.

Til tross for kostnadssprekk på vel 25 % på rehabiliteringsprosjektet på Hedalen barne- og ungdomsskole ble kommunedirektørens forslag til å bevilge 7,65 millioner kroner ekstra, enstemmig vedtatt i kommunestyremøtet 2. mai. Det betyr at det aller meste av prosjektet blir fullført.

Kommunestyremøtet ble holdt i festsalen på Sør-Aurdalsheimen
Foto: Arne Heimestøl

– Kjip sak

– Dette er en kjip sak, sa ordfører Marit Hougsrud (Sp) da hun innledet til debatt. – Vi må få mer informasjon om hva som har skjedd.

Flere lurte på om mer enn skyterommet kunne tas ut av prosjektet for å få ned kostnadene. Saksbehandler Oddleiv Juvkam pekte på at det ikke er så lett å sløyfe noe annet enn skytebanen. Og det var dette kommunestyret enstemmig vedtok:

«Kommunestyret vedtar å droppe rømningsveien fra skytebanen, slik at rammen til rehabiliteringsprosjektet på Hedalen barne- og ungdomsskole økes med 7,65 mill. kr, fra 29,1 mill. kr. til 36,75 mill. kr. Økningen gjøres med låneopptak.»

Håp for skytebanen også

Kommunedirektøren hadde foreslått å sløyfe rømningsveg fra skytebanen da dette ikke er en lovpålagt oppgave. Skytterlaget hadde sendt et brev til noen politikere. I brevet, som var undertegnet av leder i Hedalen skytterlags miniatyrgruppe, Magne Omsrud, leser vi blant annet dette:

«Om Sør-Aurdal kommune ender med å ta ut etablering av ny rømningsvei fra skytebanen fra prosjektet «rehabilitering av skolen», er det et ønske om følgende:

  • Kommunen bidrar med en brannteknisk utredning spesifikt for skytebanen som omtalt ovenfor, hvor representanter fra Hedalen skytterlags miniatyrgruppe deltar i prosessen.
  • Om en basert på overnevnte kommer frem til løsninger som kommunen vil kunne tillate, gir kommunen Hedalen skytterlags miniatyrgruppe muligheten for å gjennomføre og bekoste tiltakene etter en nærmere avtale.
  • Frem til permanente løsninger er på plass, finner kommunen sammen med Hedalen skytterlags miniatyrgruppe praktiske løsninger for å unngå å stenge skytebanen. Det kan f. eks. være brannvakt.»

Her kan du lese hele brevet vi siterer fra.

Arnstein Li (Sp) fikk hele kommunestyret med på følgende forslag til vedtak:

«Kommunestyret ber administrasjonen ta kontakt med skytterlaget for å forsøke å finne alternative løsninger for fortsatt bruk av skytterrommet.

Les også..

Granbarkbille. Foto: Pierre Bornand

– Den verste skadegjøreren på hogstmoden gran

Mandag 22. juli publiserte vi en artikkel om pågående granbarkbilleangrep ...
Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars 17. dialektkviss

Oddvar sender oss fortsatt dialektord som vi kan lage kvisser ...
Fiskedag

Fiskesommer!BEKJENTGJØRELSE 

Hedalen JFF arrangerer "Fiskesommer" for barn og ungdom på Skrukkefyllhaugen ...
Gjertrud på jakt

LerdueskytingBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen JFF starter opp med trening på lerduebanen tirsdag 30. ...
Stian Carstensen og Elias Akselsen. Foto: Arne G. Perlestenbakken

En konsertopplevelse du sent vil glemme

2.–4. august arrangerer Hedalen kulturforum Hedalen kulturfestival 2024. Festivalen innledes ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Tægerarbeid

Sist lørdag var temaet på Bautahaugen tægerarbeid. Vakre produkter av ...