SAUS. Foto: Arne Heimestøl

Skal rette opp lovbrot – bryt eige reglementLEIAREN 

Publisert av Arne Heimestøl 23.03.2024. Sist oppdatert 22.03.2024.

Ordførar Marit Hougsrud har kalla kommunestyret inn til ekstraordinært møte torsdag 11. april. I dette møtet skal dei folkevalde truleg ta stilling til kvar Sør-Aurdal ungdomsskole skal halde til – fram til nytt eller reparert skolebygg er på plass.

SAUS har nytta dei gamle skolelokala til Begnadalen barneskole etter at «Hans» førte til omfattande flaumskadar på ungdomsskolen i Bagn. Måndag 12. mars kunngjorde Sør-Aurdal kommune stenging av Begnadalen skole.

Dagen etter opplyste kommunedirektøren at kommunen hadde motteke eit brannteknisk notat frå SOS Brannconsult, og vi fekk vite at det var med omsyn til branntryggleik at bygningsmassen var stengd.

Det spesielle no er at saksdokumenta til møtet 11. april, ikkje vert publiserte før måndagen før kommunestyremøtet.

Vi siterer frå reglementsheftet kommunestyret har vedteke:

«Innkalling til ordinære møter i kommunale organer skal følge kommunelovens § 11-3. Innkallingen til ordinære møter skal inneholde møtetidspunkt, møtested, sakliste og saksinnstillinger. Møteinnkallingen legges ut på politikerportalen og kommunens hjemmeside. I tillegg sendes e post med informasjon om at sakene ligger ute, denne sendes medlemmer og de første aktuelle varamedlemmer (i forhold til det enkelte partis representasjon i organet). Saksdokumenter skal utsendes minst 7 dager før møtet skal finne sted.»

Etter vårt syn gjorde kommunen ein tabbe då SAUS vart flytta til skolelokale i Begnadalen som viste seg å ha alvorlege manglar – manglar som hadde vore der i lang tid.

Vi har ikkje råd til fleire feil. No må alle som ynskjer det, få tid til å setje seg inn i saka som kjem frå kommunedirektøren. Det gjeld ikkje minst elevar, føresette og tilsette som skal leve med ei skoleløysing som venteleg kjem til å vare i minst to år til.

Dei folkevalde må òg få tid til å ta imot innspel og til å samarbeide om å finne løysingar som både tek omsyn til dei som er råka – men også andre tenestetilbod og dei økonomiske rammevilkåra kommunen har.

Les også..

Markedsdag

Invitasjon til lag, foreninger og næringsliv til markedsdag på BagnBEKJENTGJØRELSE 

Vi ønsker å invitere lag, foreninger og næringsliv til en ...
HIL-logo

Fotball på Hedalen stadionBEKJENTGJØRELSE 

Ca. 70 barn fra HIL er klare for ny sesong. Kiosken ...
Alternativ klubbe. Foto: Arne Heimestøl

Roger visste råd

Da kommunestyremøtet åpnet sist torsdag, manglet ordfører Marit Hougsrud klubba ...
Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars 13. dialektkviss

Oddvar fortsetter med å sende inn dialektord som vi lager ...
Kino

Bygdekino 10. maiBEKJENTGJØRELSE 

HUL ønsker små og store velkommen til Bygdekino på Nordre ...
Skolehagen og Brunbakklia. Foto: Helge Nordby

Dugnad for beboere i SkolehagenBEKJENTGJØRELSE 

Søndag 12. mai klokken 18.00. Skal ryddes kvist på friområde ...