Over 200 abbor på garn
Bilder: Bjarte Lie, Grethe Stensrud, Ragnhild Barlien Berge og Tone Kjensrud
Den fineste dagen i uka var vi på Bergstjern. Strålende sol og varmt vær. Den ene gruppa dro på skytebanen, hvor Øystein var.
Han fortalte oss hvordan vi skulle skyte, og hvordan vi skulle lade opp våpenet. Etter at Øystein hadde gitt oss opplæring, så skaut vi på blink. Det var veldig gøy!
Den andre gruppa dro ut i båt og dro opp garn som jeger og fisk hadde lagt ut dagen før vi kom. De hadde satt ut fem garn.
Lite visste vi om at vi fikk over 300 abbor på garn. Det var en stor jobb og ta ut fisken av garna.
Den tredje gruppa fiska med stang, det var bare én som fikk fisk med stang.
I maten så fikk vi pølser og brus av Jeger & Fisk, det var veldig hyggelig! Noen elever fant masse fåresopp, så Tone måtte hjem og hente en stekepanne.
Så stekte vi det med smør og salt på bålet, som de som ville fikk smake. Rolf Gunnar fileterte abbor og stekte på bålet – og jammen gikk det unna!
Da det var pause, så var det noen som plukket bringebær og tyttebær. Det var masse tyttebær og bringebær, og så måtte vi sløye fiskene vi hadde fått. Det var masse fisk å få ut av garna og sløye.
Her fikk elevene virkelig mengdetrening i å håndtere abboren.
Både voksne og elever storkoste seg hele dagen og det var mange familier som spiste abbor til middag den uka!Tusen takk til Jeger & Fisk og Hedalen Skytterlag for en fin dag!