fiber

Videre bredbåndsutbygging

Publisert av Arne Heimestøl 15.11.2021. Sist oppdatert 14.11.2021.

Innlandet fylkeskommune styrer et anbud på bredbåndsutbygging på ca. 1000 adresser i Valdres. Anbudsfristen er satt til 1. desember kl. 12.00, og vi får opplyst at ambisjonen er å ha en underskrevet kontrakt på plass i midten av februar 2022.

– Prosjektene i Valdres har hele veien blitt behandlet som solidariske fellesprosjekt, slik at vi opererer med et totalt antall adresser fremfor per kommune. Målet er at alle fastboende og bedrifter i Valdres skal få tilgang til fremtidsrettet neste generasjons-internett, sier Fredrik Holte Brein i Valdres Natur- og kulturpark.

Per i dag er det ferdigstilt to prosjektet der det er bygget kapasitet til ca. 800 husstander. Av disse er det ca. 60 % som har koplet seg på. – I disse dager ferdigstilles et prosjekt som bygger kapasitet til ca. 2000 husstander, og så kommer prosjektet som ligger ute på anbud i tillegg, sier Brein.

– På generelt grunnlag mener jeg vi trenger et innblikk i hva neste generasjons internett kan gi oss ut over nettbank, Netflix og NRK – hvorfor skal folk der ute kobler seg på fiber fremfor å bare beholde 4G på mobilen? Vi erfarer at en rask, stabil og fremtidsrettet nettilkopling bare er viktig for om lag halvparten av befolkningen i Valdres (ca. 60 % på tidligere prosjekter).

Adresser i Hedalen

Etter det Hedalen.no erfarer, kan utbyggingen som nå er ute på anbud, omfatte adresser i både Åsli, Grøvsvegen og Øvrevegen i Hedalen. Det er imidlertid for tidlig å fastslå hvem som får tilbud om oppkobling før kontrakt er underskrevet.

Les også..

Vandring over Hedalsfjellet

Ny poesti-rute

Helga 2.–4. august arrangerer Hedalen kulturforum Hedalen kulturfestival 2024. Nedenfor ...
Boreriggen

Borer energibrønner

Denne uka er Valdres brønnboring i gang med å bore ...
Teinvassåsvegen

Nesbyen–Hedalen veglag orienterer

Det har kommet noen spørsmål til styret for veglaget angående ...
Hedalen.no

De mest leste nyhetsoppslagene

Google Site Kit gir opplysninger om hvor mange sidevisninger de ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 6

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Logo Hedalen idrettslag

Dans og turnBEKJENTGJØRELSE 

Vi fortsetter med dans til høsten, og denne gangen blir ...