Fekjær psykiatriske senter

12 nye stillinger ved Fekjær psykiatriske senter

Publisert av Arne Heimestøl 23.04.2021. Sist oppdatert 23.04.2021.

– Senteret mottar for tiden mange henvisninger om behandlingsplass – så mange at ventetiden for å få plass, er lang, sier institusjonssjef Elling Fekjær.

I tillegg til avtalen Fekjær har med det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst, er senteret godkjent for inntak etter ordningen Fritt behandlingsvalg. Med bakgrunn i økte behov har styret besluttet å øke antall behandlingsplasser. Senteret går nå over fra å ha én til to døgnenheter.

Krever kompetent arbeidskraft

– Øker vi inntak av pasienter, krever dette også mer personell, sier Elling.  – Norske lover og forskrifter stiller krav til kvalifikasjoner til personell som skal arbeide i spesialisthelsetjenesten. Krav stilles også til antall personell i forhold til diagnoser og hvilken type behandling som gis.

10 av de nyansatte vil bo i Hedalen

Fekjær psykiatriske senter er i ferd med å avslutte ansettelse av én psykiater, to psykologer, fire sykepleiere/vernepleiere, to sosionomer og to idrettskonsulenter/miljøterapeuter – alle i fulle stillinger.

I tillegg lyste senteret ut ledig stilling for kokk for tre dager siden. – Her har det allerede kommet fire skriftlige søknader, sier Elling, som legger til at til stilling som idrettskonsulent/miljøterapeut, mottok senteret over 40 søknader, og over halvparten av søkerne har relevante masterutdanninger.

Så langt er det klart at 10 av de nyansatte, som alle har høyere utdanning, vil bo i Hedalen. – Fekjær psykiatriske senter har et godt arbeidsmiljø. Vi skal gjøre det vi kan for å at godt imot de nytilsatte. Det håper jeg Hedalen og Sør-Aurdal, med mange gode fritidstilbud, også vil gjøre, sier Elling.

Boliger til dem som trenger det

– Heldigvis har Fekjær en stor bygningsmasse med gode leiligheter og hus. Ikke minst er Hedalen boligstiftelse – stiftelsen mellom Sør-Aurdal kommune og Fekjær psykiatriske senter– viktig i denne prosessen. Boliger klarer vi så langt å skaffe til alle nytilsatte som vil ha det, sier Elling.

Etter de siste tilsettingnene vil Fekjær psykiatriske senter ha 60 ansatte.

Les også..

Taket på mellombygget begynner å ta form. Foto: Arne Heimestøl

Rehabiliteringsprosjektet fortsetter nær som planlagt

Til tross for kostnadssprekk på vel 25 % på rehabiliteringsprosjektet ...
Oddvar Gran. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oddvars 11. dialektkviss

Oddvar sender fortsatt inn dialektuttrykk som vi lager kvisser av. ...
Kor

Konsertar med koret OFFbeat frå Nord-Tyskland

OFFbeat er eit kor frå Schleswig i Tyskland, nærare bestemt ...
S2 W E A T_event fb

Velkommen til 5Rytmer SweatBEKJENTGJØRELSE 

Det er med stor glede at jeg kan invitere til ...
Hedalen helselag

Folkehelseuke – hjertemarsj – onsdag 8. mai kl. 18.00 ute på KrokenBEKJENTGJØRELSE 

Kvissløype med premier Hjertegod vaffel med drikke Leiker for liten ...
Elizabeth Strout

Bekjentgjøring fra biblioteket mai og juniBEKJENTGJØRELSE 

I mai og juni blir det roligere dager på biblioteket, ...