Vassfarbygg

Hedalen trenger flere boliger

Publisert av Arne Heimestøl 24.03.2021. Sist oppdatert 23.03.2021.

Firmaet Vassfarbygg, som drives av brødrene Frank Kjensrud og Roger Kjensrud, startet i januar på et nytt byggeprosjekt: Vilde Ildjarnstad Jordet og Gudbrand Jordet flytter tilbake til Hedalen og bosetter seg i eget hus på gården Jordet, nord i bygda.

– I det siste har det vært lyst ut flere ledige stillinger i Hedalen og ellers i kommunen. Det er imidlertid ikke alltid så lett å skaffe bolig til nyansatte som trenger det, sier Roger. Nå ønsker firmaet å ta tak i denne utfordringen.

Nyhuset til Vilde og Gudbrand har tatt form. Foto: Arne G. Perlestenbakken
Nyhuset til Vilde og Gudbrand har tatt form. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Flere målgrupper

– Kanskje er det leiligheter i flermannsboliger som kan være det som er behovet slik at den eldre generasjon kan kjøpe seg en mer lettvinn bo-enhet enn det huset eller det småbruket en har i dag. Så kan det en flytter fra, leies ut eller selges. For alt vi vet, kan det  være yngre i etableringsfasen som også kan tenke seg en leilighet sentrumsnært, sier Roger.

I eller utenfor boligfelt

I Brunbakklia finnes det ledige tomter. – Disse er regulert for eneboliger, men planavdelingen i kommunen er positiv til å se på om det er mulig med en dispensasjons om noen ønsker å bygge en tomannsbolig, sier Kjensrud.

Brunbakklia
Brunbakklia. Her er det flere ledige tomter. Foto: Dagfinn Heimestøl

Vil det være mulig å bygge andre steder enn i de kommunale feltene?

– Ja, det tror vi. Dette forutsetter imidlertid samarbeid med aktuelle grunneiere, og kommunen må byggesaksbehandle søknader før det kan bli noe av slike prosjekter.

Hvordan ser dere på å tilby noe i større avstander fra sentrum?

– Det er i kommuneplanen avsatt områder til boligformål i Hedalen som ikke er utbygd. Disse områdene har en lengre distanse fra sentrum, men kan være aktuelle hvis det er det markedet etterspør.

Fra Rådyrvegen i Brunbakklia. Foto: Arne G. Perlestenbakken
Fra Rådyrvegen i Brunbakklia. Frank Kjensrud og Roger Kjensrud. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Oppfordrer til samarbeid

Vassfarbygg AS ønsker å sjekke interessen for om noen  ønsker å kjøpe seg en ny bolig i noen av disse aktuelle områdene, og om det i så fall er enebolig, del av tomannsbolig eller leilighet i flermannsbolig som ønskes. – Kanskje kan vi og våre samarbeidspartnere hjelpe til med å realisere boligdrømmen i det rike bygdelivet Hedalen har å tilby, sier Roger Kjensrud.

Bilkortesje 17. mai. Foto: Helge Nordby
Det kan være store fordeler knyttet til å ha bolig nær sentrum. Dette bildet ble tatt 17. mai 2020 og viser uvanlig trafikk. 🙂 Foto: Helge Nordby

Tommel opp fra ordføreren

– Dette er det bare positive ting å si om! Det er så prisverdig at noen tar tak og jobber med markedsføring og utvikling av boliger og tomter, sier ordfører Marit Hougsrud.

– Jeg tror dette er helt i rett tid, det er jo nå mange familier ser seg om etter et annet sted å bo – et sted der korona (eller andre pandemier) ikke er så inngripende og merkbart. Og er det noe Sør-Aurdal virkelig kan markedsføre seg som, så er det jo nettopp det!

Ordføreren mener det er spennende at det skjer en utvikling på boliger og tomter flere steder i kommunen. – Det at vi samlet kan ha et tilbud, tror jeg blir veldig bra! Tommel opp for disse hyggelige kara i Vassfarbygg!

Ordfører Marit Hougsrud (Sp). Foto: Arne G. Perlestenbakken
Ordfører Marit Hougsrud (Sp). Foto: Arne G. Perlestenbakken

Les også..

Molter

Bærnytt 2

Moltesesongen er i gang, i alle fall i lavereliggende strøk ...
Markedskart

Stor interesse for markedsdagen på Bagn

Valdrestunet Kjøpesenter, Mitt Sør-Aurdal, Circle K, Sør-Aurdal Frivilligsentral og andre ...
Vandring over Hedalsfjellet

Ny poesti-rute

Helga 2.–4. august arrangerer Hedalen kulturforum Hedalen kulturfestival 2024. Nedenfor ...
Boreriggen

Borer energibrønner

Denne uka er Valdres brønnboring i gang med å bore ...
Teinvassåsvegen

Nesbyen–Hedalen veglag orienterer

Det har kommet noen spørsmål til styret for veglaget angående ...
Hedalen.no

De mest leste nyhetsoppslagene

Google Site Kit gir opplysninger om hvor mange sidevisninger de ...