Liten endring i ledigheten i Innlandet i februar
Ved utgangen av februar var 10 807 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 5,7 prosent av arbeidsstyrken.
Den tilsvarende andelen i landet var på 7,3 prosent. – Antall arbeidssøkere i Innlandet har økt med bare 118 personer i februar. Ledigheten har dermed holdt seg relativt stabil siste måned, sier direktør Bjørn Lien i NAV Innlandet.
Tallene for Sør-Aurdal
I Sør-Aurdal var det 23 helt arbeidsledige. Dette utgjør 1,5 prosent av arbeidsstyrken, og det er to færre enn på samme tid i fjor.
Færre helt ledige
Ved utgangen av februar var det 5 730 helt ledige, som tilsvarer 3,0 prosent av arbeidsstyrken. Dette var 479 færre enn ved utgangen av forrige måned.
Bruttoledigheten, det vil si helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 6 812, som tilsvarer 3,6 % av arbeidsstyrken. Antall delvis ledige var på 3 995, som tilsvarer 2,1 % av arbeidsstyrken. Dette var 442 flere enn ved utgangen av forrige måned.
Tall fra NAV viser at 1 359 av de helt ledige, og 1 719 av de delvis ledige er permitterte. Dette betyr at det er 212 flere permitterte enn i forrige måned. Til sammen utgjorde de permitterte 1,6 prosent av arbeidsstyrken i Innlandet.
Både det sesongjusterte antallet helt ledige og den sesongjusterte bruttoledigheten falt i februar.
Lavest ledighet i Nord-Østerdal
Tallet på helt ledige arbeidssøkere gikk ned i samtlige regioner i Innlandet i februar. Region Nord-Østerdal hadde lavest andel helt ledige med 1,9 prosent.
Også andelen delvis ledige var lavest i denne regionen. Lillehammerregionen og Valdresregionen hadde nest lavest andel helt ledige med 2,6 prosent. Region Nord-Gudbrandsdal hadde høyest andel helt ledige med 3,5 prosent.
Fortsatt flest ledige innen reiseliv og transport
Den siste måneden har antall helt ledige gått ned innen de fleste yrkesgrupper, mens antall delvis ledige har økt innen nesten alle yrkesgrupper.
Ved utgangen av februar var det flest både helt ledige (920) og delvis ledige (780) innen reiseliv og transport. Denne yrkesgruppen hadde en nedgang i antall helt ledige på 128 personer, men en økning i antall delvis ledige på 105 personer.
Mange nye, ledige stillinger
I Innlandet var det i februar måned en tilgang på 2 972 ledige stillinger. Det var flest nye ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg med 1 117 stillinger. Deretter fulgte bygg og anlegg med 248 og industriarbeid med 238 stillinger.
– Til tross for koronapandemien er det god tilgang på stillinger i Innlandet. Utfordringen for flere av yrkesgruppene er imidlertid at det svært mange arbeidsledige, men relativt få ledige stillinger. Dette gjelder særlig innen reiseliv og transport, sier direktør Bjørn Lien.
På grunn av feil i publisert statistikk for ledige stillinger for 2020 er tallene for februar 2021 ikke direkte sammenlignbare med tallene for februar 2020.