Logo HIL

Barneidrettsbestemmelser og trygghetstiltakHIL informerer 

Publisert av Ingrid Amundsplass 24.10.2024. Sist oppdatert 21.10.2024.

Hedalen idrettslag er for alle, men vårt hovedfokus er å legge til rette for aktiviteter for barn og unge. Vi ønsker å ha med oss FLEST MULIG, LENGST MULIG! Her gjør vi allerede en god jobb ved at vi organiserer allsidige aktiviteter året rundt og at vi har et tilbud til alle barn helt opp til 19 år.   

Som medlem av Norges idrettsforbund (NIF) er vi forpliktet til å følge de retningslinjene som er vedtatt om barneidrettsbestemmelser, og vi oppfordrer alle til å se denne filmen:

Barneidrett blir definert som alle aktiviteter for barn til og med det året de fyller 12 år og skal ikke forveksles med «Barneidretten» som er gruppeaktiviteten i gymsalen om høsten der også ungdom fra 13-19 år kan være med.  

NIF trekker fram åtte barnerettigheter som gjelder for alle barn «uten forskjellsbehandling og uten hensyn til barnets og dets foreldres kjønn, etniske bakgrunn, livssyn, seksuell orientering, vekt, fysiske utvikling og funksjonshemning» (NIF:Bestemmelser om barneidrett (idrettsforbundet.no).

I tilknytning til disse rettighetene vil vi informere spesielt om trygghet og hvordan vi kan forebygge uheldig påvirkning:   

  • Alle barn under 6 år skal ha med seg en voksen de er trygge på. Kan du som foresatt ikke selv være med på trening, må du sørge for å lage en avtale med noen barnet ditt kjenner godt. Dette er også en anbefaling som gjelder for eldre barn.
  • Publisering av bilder: Spør du barna og deres foresatte om lov til å publisere bilder som du tar før, under og etter kamp? Lagledere i fotball kan gjerne ta opp dette på foreldremøter og benytte seg av dette skjemaet: sm.pdf (idrettsforbundet.no)
  • Vi ønsker at aktivitetene i HIL skal være en arena for vennskap og trivsel der alle føler seg inkludert og en del av et fellesskap. Resultat er ikke det viktigste! Hva slags spørsmål stiller du barnet ditt etter kamp eller trening? «Var det gøy i dag? – Huska du å sende noen fine pasninger til de andre?» Se gjerne denne filmen om påvirkning:
  • Krav om politiattest: Alle som har en rolle som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemming, skal fremvise en gyldig politiattest.

    Vi bor i ei dugnadsbygd der mange navn skal til for å få ansvarslistene til å gå opp. Det betyr at forholdsvis mange allerede er registrert som godkjente trenere, men at flere vil få forespørsel nå i høst i forbindelse med oppstart av barneidretten og planlegging av ny skisesong.

    I tillegg oppfordrer vi alle som allerede har levert politiattest også om å gjennomføre trenerattest for barn og ungdom der viktige prinsipper fra barneidrettsbestemmelsene blir tematisert.

    Både politiattest og trenerattest blir administrert via www.minidrett.no der alle medlemmer i HIL allerede er registrert og kan opprette bruker. Ta trenerattesten her og søk opp Hedalen idrettslag for å knytte den til oss: Trenerattest (idrettsforbundet.no)

Når vi leser NIFs retningslinjer, ser vi at Hedalen idrettslag allerede gjør mye riktig, og vi ønsker spesielt å trekke fram de ungdommene som er fotballdommere og som har tatt på seg trenerroller i dans og barneidrett. Dere er fantastiske rollemodeller for barna!

For å kunne fortsette å tilby trygge og allsidige aktiviteter for FLEST MULIG, LENGST MULIG, er vi avhengige av at flere følger etter. Ta kontakt med en i styret dersom DU ønsker å være med på laget!

Vi minner samtidig om at vi i klubbhuset har en hjertestarter. Det er også en hjertestarter og «Ida-sekk» på Joker Hedalen v/ Fosstopp-inngangen som kan lånes ut ved arrangement.

Les også..

4H

Velkommen til høstfest i Ildjarnstad 4H lørdag 2. novemberBEKJENTGJØRELSE 

Høstfesten åpner kl. 18:00 og er åpen for alle. 🍀 ...
4H

Årsmøte i Ildjarnstad 4HBEKJENTGJØRELSE 

Årsmøte i Ildjarnstad 4H lørdag  9. november kl. 15:00 på ...
Salto

HalloVennBEKJENTGJØRELSE 

Kle deg gjerne ut hvis du vil!  Torsdag 31.10. kl. ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Hyggestund og konsert

Hedalsheimens venner inviterte torsdag 17. oktober alle beboere på Hedalsheimen ...
Hans Kristian Enge (Ap), nestleder i hovedutvalg for utdanning og fylkesordfører Thomas Breen (Ap). Foto: Innlandet Arbeiderparti

Innlandet har fortsatt Norges mest desentraliserte skoletilbudYTRING 

Antall elever i Innlandet har falt over lang tid. Bare ...
Foto: Arne G. Perlestenbakken

Barnedåp

Edine ble døpt i Hedalen stavkirke søndag 20. oktober. Foto: ...