Kari-Anne Jønnes. Bildekilde: Stortinget

Hatkriminalitet må bekjempesYTRING 

Publisert av Kari-Anne Jønnes, stortingsrepresentant, Høyre 12.08.2024. Sist oppdatert 09.08.2024.

Hatkriminalitet skal ikke ha noen plass i det norske samfunnet. Husk vår kjære Konges ord fra talen han holdt under Kongeparets hagefest i Slottsparken 1. september 2016.: «Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting.»

Nå er tiden inne for å minne om disse ordene. Vi kan ikke leve med utrygghet. Å føle seg trygg er grunnleggende. Derfor er det så viktig å slå hardt ned på kriminalitet som skaper utrygghet i samfunnet.

Den siste tiden har det vært mange ran og knivstikkinger, og de som begår kriminaliteten, er stadig yngre. Barn skader barn, og barn angriper det mest verdifulle vi har, nemlig et trygt samfunn, et demokrati med ytringsfrihet der hver og en av oss skal føle frihet og kunne være seg selv, uansett.

Vi har alle et ansvar for å bekjempe hatkriminalitet, og det begynner hjemme rundt middagsbordet eller på jobben i lunchsamtalene. Politikere kan bevilge penger til politiet og vedta handlingsplaner som følges opp av dyktige fagfolk i barnevern, skole og helsevesen. Men vi kan ikke vedta holdninger.

Holdningen hver og en av oss har til våre medmennesker og til samfunnet som helhet, er vårt eget ansvar. De bygges gradvis gjennom livet. Norge investerer mye i å skape gode holdninger hos barn og unge gjennom oppveksten i barnehage, skole og inkluderende fritidsaktiviteter som kultur og idrett.

Gode holdninger skapes over tid og med felles innsats og med tro på det gode i mennesket. Dårlige holdninger adopteres raskt om vi ikke er på vakt. Nå lyser varsellampen, vi må alle ta et krafttak for gode, inkluderende norske verdier og holdninger. Hver og en av oss må bidra.

Les også..

Skolen er fortsatt en byggeplass

Skolestart i Hedalen

Mandag 19. august kl. 08.55 er det skolestart for 65 ...
Savnet katt

Har du sett denne katten?ETTERLYSNING 

Ei lita hokatte savnet fra Hedalsvegen 1753 ( Slettebråtån) Katten ...
Konfirmanter i Hedalen stavkirke 2002. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Konfirmasjonsbilder

I bildearkivet til Hedalen.no finnes det bilder fra konfirmasjoner. I ...
Helselagstur

Helselagstur – frist for påmelding 15. aug. Bli med!BEKJENTGJØRELSE 

Påmelding innen 15. august til: Oddbjørg: 48 11 12 39 ...
The Ramblin' Men Foto: Arne G. Perlestenbakken

– Strålende fornøyd

– Vi er strålende fornøyd med Hedalen kulturfestival 2024, sier ...
Kristian Vidvei og Magne Omsrud Foto: Arne Heimestøl

Hedda Hytter AS har fått ny eier

Ål hyttebygg AS har kjøpt alle aksjene i Hedda Hytter ...