Marit og Ståle

Sommerhilsen fra ordfører og varaordfører

Publisert av Ordfører Marit Hougsrud og varaordfører Ståle Borgersen 02.07.2024. Sist oppdatert 01.07.2024.

Etter noen bli-kjent-måneder kan vi nå konstatere at samarbeidet mellom ordfører og varaordfører er godt og at det er preget av en åpen dialog. Vi er enige i mye, og uenige i noe, og sånn vil det alltid være. Heldigvis vil vi si, for meningsbrytninger er viktig og en berikelse i et samarbeid.  

Vi har sammen stått ovenfor mange krevende saker i det siste halvåret. Budsjett og budsjettsprekker, bygg som blir stengt, arealer som viser seg å ikke være godkjent for det vi trodde, barnehagetilbud, problemer med drikkevann.

Vi vil gjerne formidle at vi tar disse utfordringene på alvor. Og vi forsikrer om at vi er glade for at slike saker kommer opp og fram i dagen. Vi vil derfor rette en takk til alle dere som engasjerer dere i vår kommune,  som med sitt engasjement hjelper oss til å få en bedre kommune å bo i og som med det gir oss muligheten til å bli enda bedre. En ekstra takk går til Hedalen.no denne gang, som nok en gang har satt søkelyset på viktige saker. 

Sammen med administrasjonen skal vi politikere sørge for at drikkevannet vårt er trygt, og vi skal sørge for at bygg er godkjente til det de skal brukes til. Vi skal sørge for at vi har gode rutiner og rapporteringssystemer på alle områder i hele kommunen. Dette kommer vi til å følge opp tett! Vi skal også arbeide for en sunn kommuneøkonomi, og budsjettarbeidet har så vidt startet. Det har vært krevende før, og vi ser ikke for oss at det blir noe lettere denne høsten.

Vi kan forsikre alle ungdomsskoleelever som ble rammet av flommen, at kommunen nå jobber på spreng slik at et modulbygg på Bagn står klart til skolestart i august. Renovering og oppgradering av Hedalen barne- og ungdomsskole/Hedalen naturbarnehage vil også være klart til skolestart. Når det gjelder barnehagen i Begnadalen ber vi om forståelse for at det ikke var like enkelt å iverksette fra skolestart som kommunestyret vedtok i mai, da det er større utfordringer enn først antatt. Dette jobbes det kontinuerlig med. 

Vanskelige tider til tross: Vi har stor tro på kommunen vår, og vi velger å rette blikket mot alt det positive som skjer. For eksempel ønsker vi å fokusere på at det er ganske mange som velger å flytte hit til vår kommune, selv om det pr nå er bittelitt flere som velger å flytte vekk.

I tillegg er det veldig gledelig at det finnes lister over veldig mange som kunne tenke seg å bo her. På Begna Industriområde er det spennende ting som skjer, med at Innlandet fylkeskommune har pekt ut dette området som en del av Innlandsporteføljen, noe som gir oss noen muligheter.

I tillegg er Sør-Aurdal som det alltid har vært, kjempesentralt med kort vei til både fjell og by. Og om du kun vil finne på noe innenfor kommunegrensene, har du gode muligheter. Dersom vi tar en liten titt på kalenderen, kan man oppleve både Amcar cruise,  fotballkamper, plantefarging, omvisning på Bagnsbergatn, knivmaking og kulturfestival. Her er det virkelig noe for en hver smak! 

Dette syns vi er et gode utgangspunkt for videre jobbing. Vi skal stå på til det beste for Sør-Aurdal. 

Til slutt ønsker vi alle en riktig god sommer! 🙂  

Sommerhilsen fra oss

Ordfører Marit 

Varaordfører Ståle  

Les også..

Tægerkorg

Bautahaugen lørdag 20. juliBEKJENTGJØRELSE 

Tema: TÆGERARBEID med Bjørg Elisabeth Berg. Få med deg sommerutstillinga ...
Kviss

Valdresmål – kviss – 6

Håkon Bakkene, Synnøve Fjelltun og Marianne Granheim Trøyflat har sammen ...
Logo Hedalen idrettslag

Dans og turnBEKJENTGJØRELSE 

Vi fortsetter med dans til høsten, og denne gangen blir ...
De tre skolene i kommunen

Ny opplæringslov

Ny opplæringslov med forskrifter trer i kraft 1. august 2024. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

GudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til gudstjeneste med dåp i Hedalen stavkirke søndag 21. ...
Foto: Arne Heimestøl

Knivmaking

Lørdag 13. juli var temaet knivmaking på Bautahaugen. Bjørn Michaelsen ...